Goede vriend
Afbeelding van Goede vriend
Afbeelding van Goede vriend

Goede vriend

Aansprekend en openhartig boek Erna Schröder over de onvoorwaardelijke liefde voor haar paard Tonoes en hun leven samen

€ 18,95  Omschrijving

  Voor een volgend jaar slaat de wachter haar kampement op bij haar paard. Werpt de zon zijn lichtschaduwen over het blad dat langzaam verkleurt en afsterft. Tekenen zwarte takken zich kaal af tegen het koude ochtendlicht. Valt de sneeuw op het tentdoek, de wachter, het paard. Wordt grond steen, hun adem ijs. Diep weggedoken in haar jack staat zij daar. Ik wil ’m, denkt zij terwijl ze de regen, de sneeuw, de modder van haar laarzen stampt, haar armen om zijn heupen legt. Ik zal ’m krijgen ook.

  In dit boek beschrijft Erna Schröder de speciale band tussen haar en haar paard Tonoes. Die band was er vanaf het eerste moment dat zij hem zag. Vriend en vijand waarschuwden haar: ‘Het kost je je relatie, je wordt namelijk iemand anders. Een paardenvrouw.’ Maar ze kon niet anders, ze was verliefd.
  Op aansprekende en openhartige wijze vertelt ze over hun leven samen. De buitenritten, de wandelingen, het begrip zonder woorden, de verzorging, de ziektes. Een onvoorwaardelijke relatie. Behalve dat het een boeiend verhaal is voor andere ‘paardenvrouwen’, is het ook een ode aan het leven en aan de vriendschap.

  Goedevriend_Inkijk.pdf


  Formaat 135x200x16 mm
  Aantal pagina's 179
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Erna Schröder
  Biografie

  Erna Schröder (1952) werkte een aantal jaren in de gezondheidszorg waarna zij de opleiding dramatische vorming in Arnhem volgde. Na haar afstuderen was zij als actrice verbonden aan Theatergroep Diskus in Rotterdam. Ook richtte zij, samen met een collega, theatergroep Mei op en speelde zij in de producties Afrekenen van Suzanne van Lohuizen en Hoezo Bevrijd? van Dick Walda. Vervolgens studeerde zij Moderne Letterkunde aan de Universiteit Leiden en verzorgde zij voor een regionale radiozender boekrecensies. Haar debuutroman De Overbuurman werd genomineerd voor de Vrouw@Kultuurprijs. Hierna verschenen van haar hand Gewone Vrouwen en Spoel Mij Schoon, in 2017 gevolgd door de roman Dit moment, deze vrijheid.

  Verschijningsdatum 10-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-220-9
  EAN nummer
  9789463652209
  Auteur
  Erna Schröder