Hadassa - koningin tegen wil en dank
Afbeelding van Hadassa - koningin tegen wil en dank
Afbeelding van Hadassa - koningin tegen wil en dank

Hadassa - koningin tegen wil en dank

Aansprekende jeugdroman over meisje dat de Grote Koning moet behagen om haar volk te redden

€ 21,50  Omschrijving

  Koningin tegen wil en dank

  Boodschappers op zwarte paarden doorkruisen het rijk van de Perzen en Meden op zoek naar aantrekkelijke maagden, uit wie de Grote Koning de nieuwe koningin wil kiezen. Na een jaar in het maagdenverblijf, waar zeven eunuchen hen voor hun taak opleiden, komt de beslissende avond en nacht, die ze in het koninklijke slaapvertrek doorbrengen. Zij die hem behagen mogen in de harem blijven, de anderen geeft hij weg aan vertrouwelingen en de uitverkorene wordt de nieuwe koningin. Wat staat Hadassa te wachten? De concurrentie dat jaar is moordend. Zij wordt als kanshebber gezien om bij hem in de smaak te vallen en loopt daardoor gevaar. Aan het hof strijden twee politieke partijen met elkaar en ook dat raakt haar persoonlijke lot. Om die reden moet ze haar Joodse afkomst verbergen achter de naam Ester.

  Dit boek is een nieuwe versie van het debuut van Tsafrira Levy, dat in 1997 bij uitgeverij Sjaloom & Wildeboer is verschenen en een andere subtitel droeg. Die uitgeverij bestaat niet meer, het boek was niet meer leverbaar terwijl er wel vraag naar bleef. De auteur heeft het herschreven en een andere subtitel gegeven. Het verhaal is gebaseerd op het boek Ester in de Tanach (OT), met toegevoegde personages en plotlijnen die de spanning en de identificatie met de hoofdpersonen verhogen. Voor dit debuut en voor haar volgende jeugdroman kreeg de auteur een aanvullend honorarium van het Fonds voor de Nederlandse Letteren.

  De pers over de eerste uitgave van deze jeugdroman:

  “Je leest het boek in één ruk uit, vooral door de filmisch-beeldende beschrijvingen en levendige dialogen.”

  Lieke van Duin in Trouw

  “Uit de achterflap blijkt dat het boek over de wereld van de Meden en Perzen gaat. Je begint nieuwsgierig te lezen en je blijft lezen … een bijzonder boeiend verhaal over de leef- en denkwereld van de koningen van die oude tijd, maar ook een verhaal over macht en machtsmisbruik, over roddel en intrige, en over de slimme manier waarop een meisje van 13, 14 jaar weet te voorkomen dat een heel volk wordt uitgemoord… een spannend jeugdboek… een bijzonder debuut.”

  Mieske van Eck, Ruud Kamphoven en Henny Zetteler in Brabants Dagblad

  “Ëen debuut dat door verteltrant, stijl en taalgebruik een belofte inhoudt … De auteur slaagt erin de aandacht van de lezer vast te houden. Ze heeft het Bijbelverhaal met deze jeugdroman een nieuw en fris aanzien gegeven … een opmerkelijk debuut.”

  Jant van der Weg in het Friesch Dagblad

  Hadassa_Inkijk.pdf

  Formaat 135x200x25 mm
  Aantal pagina's 271
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Tsafrira Levy
  Biografie

  Tsafrira Levy, geboren en opgegroeid in een kibboets in Israël, woont sinds 1976 in Groningen, waar ze tot haar pensioen als psychotherapeut heeft gewerkt. Ze heeft ook vijf jaar als freelance correspondent voor een Israëlische krant gewerkt. Vanaf 1997 publiceert ze Nederlandse proza voor de jeugd en voor volwassenen, poëzie, essays, vertalingen uit het Hebreeuws. Een libretto van haar is op muziek gezet. Bij uitgeverij Elikser zijn eerder twee romans van haar verschenen: De laatste opera in Beth Varda (2018), De Engelse brieven (2019), en een door haar vertaald roman van Aliza Galin-Smith: Monoloog van een dikke man (2018).

  Zie voor meer informatie: www.tsafriralevy.nl

  Verschijningsdatum 12-02-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-309-1
  EAN nummer
  9789463653091
  Auteur
  Tsafrira Levy