Hakim en zijn vrienden | Op avontuur in de bergen
Afbeelding van Hakim en zijn vrienden | Op avontuur in de bergen
Afbeelding van Hakim en zijn vrienden | Op avontuur in de bergen

Hakim en zijn vrienden | Op avontuur in de bergen

Een slimme jonge schaapsherder vecht in de woeste bergen tegen een machtige vijand

€ 16,50  Omschrijving

  Mohammed heeft uit de verte gezien hoe de wachtposten dichter naar de brug liepen. Even dacht hij dat zijn vriend ontdekt was. Maar dan zou hij wel schoten en schreeuwen horen in de stille nacht. Een tijdje later ziet hij ze terugkeren naar hun plaats. Hij wacht voor zijn gevoel al uren. Ineens duikt Hakim vlak voor hem op uit het donker. Hakim steekt zijn duim omhoog. Alles is gelukt. Samen sluipen ze dezelfde spannende weg terug. Het is lastig om de oever geruisloos te beklimmen. Maar de twee vrienden helpen elkaar en trekken elkaar aan hun armen omhoog. Achter de vervallen schuur komen ze weer boven.

  Dit is een verhaal van lang geleden. Een klein volk verdedigt zijn land tegen een groot ander volk. Het is een verhaal over dappere en slimme mensen die vechten tegen een machtige vijand. Een verhaal dat vandaag zo weer kan beginnen. Hakim, een jonge schaapsherder verlaat zijn kudde. Samen met zijn vrienden vecht hij in de woeste bergen tegen deze vijand. Met slimme trucs probeert hij de vijand te verslaan. Maar of hij daar ook in zal slagen...

  Formaat145x210
  Aantal pagina's136
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurPierre Saraber
  Korte levensbeschrijving

  Pierre Saraber (1966) droomde als kind al van vreemde landen en verre avonturen. Lezen en religie speelden in het gezin waarin hij opgroeide een grote rol.

  Na zijn studie werkte hij vele jaren als uitzendkracht in tientallen bedrijven en ontmoette daarbij allerlei verschillende mensen. Begin jaren negentig had hij een eigen bedrijf in het Roemenië van na de revolutie. Na zijn bekering tot de Islam merkte hij dat er nauwelijks spannende boeken zijn voor jongens met een islamitische achtergrond. Dit leidde tot De vrienden van Hakim.

  Naaste verre landen laat hij zich graag inspireren door avonturenfilms, de natuur en andere jeugdboeken. Zijn favoriete jeugdboekenserie is: Snuf de Hond van Piet Prins.
  Pierre trekt graag met zijn rugzak door de wereld. Verder houdt hij sport en uiteraard boeken lezen en schrijven. Behalve dit voorlopig eerste jeugdboek schreef hij ook een drietal serieuze boeken voor volwassenen over uiteenlopende onderwerpen.

  Verschijningsdatum2014-03-31

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-617-3
  EAN nummer
  9789089546173
  Auteur
  Pierre Saraber