Halvering van de waanzin
Afbeelding van Halvering van de waanzin
Afbeelding van Halvering van de waanzin

Halvering van de waanzin

Samenhangende visie in verhelderend boek om duurzaamheid te bevorderen door waanzin in maatschappij aan te pakken

€ 19,90  Omschrijving

  Als we écht onze planeet willen blijven bewonen

  We moeten voor een gezond klimaat niet de uitstoot van broeikasgassen halveren, maar de waanzin. Dat is de kernboodschap van dit boek. Van alle vormen van waanzin is de uitstoot van broeikasgassen er ‘slechts’ één. Het gaat onder andere ook om de waanzin van het verbouwen van voedsel in Afrika om dit te verwerken tot veevoer in Europa, de waanzin van het uitmergelen van bodems en uitputten van de ondergrond, de waanzin van de onderwaardering van docenten en medewerkers in de zorg en de waanzin van het bestrijden van de negatieve gevolgen van de techniek met nieuwe techniek.

  We zullen over de volle breedte vormen van waanzin in samenhang moeten aanpakken, wat een uitbreiding is van de uitdaging die we als mensen hebben om op duurzame wijze te kunnen verblijven op onze aardbol. Hierdoor maken we het klimaatvraagstuk complex. Supercomplex zelfs. En dat is een kans. Door de complexiteit op te zoeken, ontdekken we dat het landschap van oplossingen zich verder uitstrekt dan windmolens, zonnepanelen, waterberging, groenvoorzieningen en ondergrondse CO2-opslag. Het gaat nu ook om het schrijven van gedichten, het spelen van muziek en het verlenen van goede zorg. Ook dan draag je bij aan een gezond klimaat.

  Om deze stellingname scherp te krijgen neemt Govert Geldof de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingstocht, via een slecht rapport op de middelbare school, ijsschotsspringen in de haven van Terschelling en het rijden in een Leopardtank tijdens militaire dienst tot een passie voor computermodellen. Gaandeweg wordt duidelijk dat alle in het boek genoemde vormen van waanzin dezelfde wortels hebben.


  Halveringvandewaanzin_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 216
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Govert D. Geldof
  Biografie

  Govert D. Geldof, (* 1958 te Leeuwarden), is zijn hele leven geboeid geweest door processen van leren en evolueren. Na de middelbare school en de HTS in Leeuwarden is hij in Delft Civiele Techniek gaan studeren. In zijn werkzame bestaan heeft hij vrijwel continu met het ene been in de praktijk gestaan en met het andere in de wetenschap. Aan de UT (Universiteit Twente) is hij gepromoveerd op het onderwerp ‘Omgaan met complexiteit bij integraal waterbeheer’. Aan de Technische Universiteit van Denemarken doceerde hij milieu-ethiek. Vanaf april 2015-2019 was hij tevens gemeenteraadslid, eerst in Franekeradeel, later in de gemeente Waadhoeke.

  Verschijningsdatum 06-04-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-221-6
  EAN nummer
  9789463652216
  Auteur
  Govert Geldof