Hersenstreken

Hersenstreken

Een ongeneeslijke hersentumor … Wat gebeurt er in je leven als je partner deze diagnose krijgt? Elf persoonlijke verhalen gebundeld in een bijzonder boek. Plus praktische informatie.

€ 24,95  Omschrijving

  Over leven met en sterven aan een hersentumor

  Jaarlijks krijgen zo’n 1400 mensen in Nederland te horen dat ze een hersentumor hebben. De meeste hersentumoren zijn niet te genezen. De vaakst voorkomende hersentumor (glioblastoom) is ook de meest agressieve: 80% van mensen met die diagnose sterft binnen twee jaar.

  Hersenstreken is een boek dat gemaakt is door vrouwen en mannen van wie de partner overleden is aan een hersentumor. Toen hun partner die diagnose kreeg, zieker werd en stierf, misten ze een boek als dit. Hersenkanker is namelijk niet te vergelijken met andere vormen van kanker. Onze hersenen vormen het meest complexe orgaan in het lichaam. Ze sturen alle lichaamsfuncties aan en bepalen hoe we ons gedragen. Een tumor die het functioneren van de hersenen verstoort, heeft grote, ingrijpende gevolgen. Het geeft niet alleen lichamelijke klachten, maar kan ook veranderingen veroorzaken in het gedrag van de patiënt. Daardoor komen partners voor een haast onmogelijke opgave te staan. Ze moeten niet alleen voor hun zieke partner zorgen, maar vaak ook voor die ander denken, spreken en beslissen. Ze willen hun partner en eventuele kinderen steunen en begeleiden, maar komen ook zelf in een achtbaan van emoties terecht én voor tal van dilemma’s te staan. Problemen, die de buitenwereld vaak niet (h)erkent.

  De persoonlijke en intieme verhalen in dit boek geven lotgenoten herkenning, erkenning, informatie, tips en houvast. Naast de ervaringsverhalen bevat het boek ook een informatief deel over de ziekte zelf, waar je allemaal mee te maken krijgt en welke vormen van hulp en begeleiding er mogelijk zijn; relevante tips en adviezen voor ieder die door deze vreselijke ziekte, in het eigen gezin of in de directe omgeving, geraakt wordt.

  Hersenstreken_Inkijk.pdf

  Formaat 170x240 mm
  Aantal pagina's 260
  Levertijd 2 werkdagen
  RedacteurenMarianne de Bruijn en Rieneke Chrispijn

  Verschijningsdatum 16-12-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-601-6
  EAN nummer
  9789463656016
  2e redacteur
  Rieneke Chrispijn
  Redacteur
  Marianne de Bruijn