Herstelmethode nadi-spiertherapie
Afbeelding van Herstelmethode nadi-spiertherapie
Afbeelding van Herstelmethode nadi-spiertherapie

Herstelmethode nadi-spiertherapie

Rijk geïllustreerd boek met programma’s en yoga-oefeningen gebaseerd op door Remo Rittinier ontwikkelde spiertherapie

€ 24,95  Omschrijving

  Spanningen, pijn en blokkades opheffen door middel van omvattende behandelprogramma’s en yogatherapie

  Ons lichaam is dooraderd met nadi’s, duizenden fijne energiekanalen. Een ongestoorde energiestroom zorgt voor mobiliteit, verbinding en effectieve inzet van kracht, terwijl een gestoorde energiestroom zorgt voor stagnatie, verwijdering en pijnwaarneming. Tegenwoordig kunnen we de belangrijkste van deze nadi’s, waarvan er volgens de yogaleer zo’n 70.000 zijn, met een elektronenmicroscoop waarnemen als de meest fijne zenuwbanen.
  Gedurende de twintig jaar dat hij werkzaam is als yogatherapeut heeft Remo Rittiner enerzijds de nadi-drukpunten en de sen-banen uit de traditionele Thaise massage en anderzijds de vele punten uit de westerse Triggerpoint-methode, steeds meer gecombineerd met de spier-meridiaantherapie. Hij ontwikkelde zo de NMT (Nadi Muskel Therapie), een holistische therapie, gestoeld op ruime en brede ervaring in zowel westerse als oosterse geneeskunst. In gerichte yogatherapie-oefeningen worden in verschillende stappen de fascie, de gewrichten, de spieren en de nadi’s gestimuleerd en losgemaakt. Aanvullend heeft hij de klassieke ademtechnieken uit yoga geïntegreerd, waarmee doelgericht de nadi’s gezuiverd kunnen worden als optimale voorbereiding van het zenuwstelsel en de geest op de behandeling, waardoor de positieve effecten van de NMT op lichamelijk en geestelijk vlak worden versterkt. Remo Rittiners concept van de NMT staat op een solide basis, en het overtuigt door haar interne logica en snelle resultaat.

  Yogatherapie_Inkijk.pdf

  Formaat 210x295x10 mm
  Aantal pagina's 174
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Remo Rittiner
  Biografie

  Na het intensief bestuderen en beoefenen van yoga bij en met A.G. Mohan in India, behaalde Remo Rittiner in 1996 een diploma dat van hem een officiële Ayur Yoga-leraar en therapeut maakte. Sinds 1997 stuurt hij het welbekende Ayur Yoga Centrum in Zürich aan. In 2000 begon hij met het trainen van yoga-leraren en vier jaar later startte hij de eerste yoga-therapietraining in Zwitserland. In datzelfde jaar werd hij door de internationale yoga-therapieassociatie IYAT benoemd tot de eerste adviseur van Zwitserland.
  Remo Rittiner geeft ook de internationale “Genezing en Transformatie” yoga-cursussen in Spanje en Thailand en is bovendien regelmatig gastspreker op verschillende yoga-trainingscursussen.

  Verschijningsdatum 19-06-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-959-4
  EAN nummer
  9789089549594
  Auteur
  Remo Rittiner