Het belang van preventieve psychologische zorg
Afbeelding van Het belang van preventieve psychologische zorg
Afbeelding van Het belang van preventieve psychologische zorg

Het belang van preventieve psychologische zorg

€ 16,50  Omschrijving

  In de verloskundige praktijk

  De mentale staat en mate van emotionele stabiliteit van ouders heeft grote invloed op de mentale gezondheid van het kind tot diep in zijn volwassenheid. Hoe stabieler de ouders het ouderschap ingaan, hoe groter de kans dat het kind zich veilig hecht. Onderzoek bevestigt steeds vaker dat veilige hechting de psychische en lichamelijke gezondheid beschermt en dat onveilige hechting een risico vormt voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.
  Kinderen met hechtingsproblemen hebben een grotere kans op psychiatrische aandoeningen zoals depressies, verslavingen, angststoornissen en eetproblemen en hebben meer kans om later zelf kinderen te krijgen met deze problemen. Helaas is dat bij dertig tot veertig procent van de thuiswonende kinderen tot twaalf jaar in Nederland het geval. Dus grofweg een op de drie kinderen en volwassenen is onveilig gehecht. Met pre- en postnatale psychologische zorg kan dit percentage verlaagd worden, door ballast bij de ouders al tijdens de zwangerschap en direct na de geboorte aan te pakken, zodat ze beter voorbereid en toegerust zijn op hun taak als opvoeders.
  Om te beoordelen wat daar de effecten van zijn heeft Joriene de Vos onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de preventieve psychologische begeleiding van (aanstaande) ouders in een verloskundigenpraktijk in een grote stad met een grote mate van cliënten uit verschillende culturen. Dit onderzoek heeft in retrospectief dossiers van 114 casussen van cliënten beschreven en geanalyseerd.

  Een verhelderend en hoopgevend boek met bruikbare handvatten, gestoeld op de praktijk en ondersteund door onderzoek.

  Hetbelangvan_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 73
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Joriene de Vos
  Biografie

  Joriene de Vos is praktijkondersteuner/psycholoog bij Ella Verloskundige Zorg in Den Haag en begeleidt ouders om zichzelf en hun kinderen een goede start te geven.

  Verschijningsdatum 13-07-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-555-2
  EAN nummer
  9789463655552
  Auteur
  Joriene de Vos