Het biechtgeheim
Afbeelding van Het biechtgeheim
Afbeelding van Het biechtgeheim

Het biechtgeheim

Een meeslepende roman over liefde en fundamentele keuzes, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog

€ 18,95  Omschrijving

  Tot nu toe verzweeg pastoor Stein bepaalde zaken. Tegenwoordig liegt hij zonder blikken of blozen tegen zijn kapelaan en zijn trouwe huishoudster. En dat alles om Johanna. Een vrouw die hem geen moment met rust laat. Voortdurend loopt hij te hunkeren, bijna te bidden, naar die paar ogenblikken dat hij bij haar kan zijn. Bij een mooie jonge vrouw over wie hij niets weet. En wat hij weet, is compleet fout.

  Op een dag meldt zich een jonge vrouw in het biechthokje van pastoor Gerard Stein. Ze biecht op dat ze haar oude werkgever bij de Duitsers heeft aangegeven. Hij vraagt haar om terug te komen, maar dat doet ze niet meteen. In dezelfde tijd komt hij via zijn broer in het verzet terecht, ook weer via de beslotenheid van zijn biechtstoel.

  De vrouw, Johanna, meldt zich later weer bij Stein en hij komt onder de betovering van haar persoonlijkheid. Haar bekentenis staat dat niet in de weg. Hij bezorgt haar werk en een onderduikadres.

  Na de oorlog gaat hij naar haar op zoek. Maar zij ook naar hem, want zij heeft hem iets in bewaring gegeven. Dan toont zij haar ware gezicht.

  Een meeslepende roman over liefde en fundamentele keuzes
  .

  Hetbiechtgeheim_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x15 mm
  Aantal pagina's 163
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anthonie van de Wardt
  Biografie

  Anthonie van de Wardt (1939) ziet kans de lezer vanaf de eerste zin mee te slepen in een verhaal met mensen van vlees en bloed. De auteur observeert scherp en gaat recht op zijn doel af.

  Van zijn hand verschenen bij uitgeverij Elikser de romans: Hoog water, De laatste opdracht, De vrijwilliger, De stank van kleur, Het grote slapen en de verhalenbundel Lovers’ lane.

  Verschijningsdatum 20-11-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-182-0
  EAN nummer
  9789463651820
  Auteur
  Anthonie van de Wardt