Het drievoudige pad
Afbeelding van Het drievoudige pad
Afbeelding van Het drievoudige pad

Het drievoudige pad

Boeiend boek theologe Maria de Groot over het drievoudige pad leidend naar omgang met de Eeuwige en een rechtvaardige samenleving

€ 22,50  Omschrijving

  Leerling, pelgrim, sterveling

  In de aanvang was de liefde
  en de liefde was bij de Eeuwige
  en de Eeuwige was de liefde.
  Deze was in de aanvang bij de Eeuwige.
  Alles is daardoor geworden
  en zonder dit is niets geworden van wat geworden is.
  In de liefde was leven
  en het leven was het licht van de mensen.


  Op het drievoudige pad leidend naar omgang met de Eeuwige en een rechtvaardige samenleving onderscheidt schrijfster Maria de Groot drie stadia: leerling, pelgrim, sterveling. Deze stadia zijn verwisselbaar. Een mens kan eerst worstelen met sterfelijkheid, dan op pelgrimage gaan en vervolgens ontdekken: ik ben leerling.
  Zij heeft de volgorde gekozen die ze uit ervaring kent: als leerling worden geboren en dat altijd blijven, pelgrim worden en daarna stilstaan bij het feit sterveling te zijn. Daar begint het drievoudige pad opnieuw.
  De drie delen van het boek zijn parallel van opzet. De lezer kan het boek eenvoudig van begin tot einde lezen en de parallellen ontdekken. Men kan er ook voor kiezen de verwante gedeelten in elk van de drie delen achter elkaar te lezen.
  In elk van de drie delen van het boek staat een toepasselijk verhaal. De prozateksten worden omspeeld door poëzie, terwijl aan het slot van ieder deel een ‘haiku-meditatie’ verschijnt, onder respectievelijk de titels ‘Lessen van een leerling, een pelgrim, een sterveling’.

  Het drievoudige pad_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x21 mm
  Aantal pagina's 228
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Maria de Groot
  Biografie

  Dr. Maria de Groot (1937) is schrijfster en theologe. Ze is geboren in Wormer in 1937. Zij doorliep het gymnasium in Deventer en studeerde Nederlandse letteren en theologie in Amsterdam. Zij was in beide vakgebieden werkzaam. Sinds 1966 publiceert zij gedichten. Poëzie is voor haar de levensbron. Daarnaast verscheen een twintigtal andere boeken van haar hand, die proza en spiritualiteit betreffen. Zij is sinds 1981 woonachtig in Friesland.

  Verschijningsdatum 01-10-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-894-8
  EAN nummer
  9789089548948
  Auteur
  Maria de Groot