Het eiland van morgen
Afbeelding van Het eiland van morgen
Afbeelding van Het eiland van morgen

Het eiland van morgen

Spannende roman over groep schipbreukelingen die bijzondere gemeenschap opbouwt op droomeiland

€ 24,95  Omschrijving

  Een groep van 350 mensen is door de Verenigde Naties uitgenodigd voor een cruise. Als het schip niet op de geplande datum in Perth in Australië aankomt, wordt er groot alarm geslagen. Het schip blijkt verdwenen te zijn op de Indische Oceaan.
  Aanvankelijk wordt er op grote schaal gezocht en staan de kranten en nieuwssites en -programma’s bol van het verhaal over het verdwenen schip. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt ervan uitgegaan dat het schip als verloren moet worden beschouwd en dat niemand het heeft overleefd. Op veel plaatsen worden er rouwdiensten gehouden ter nagedachtenis van familie, vrienden en collega’s.

  Intussen dobberen op de Stille Oceaan twaalf sloepen met mensen die de ramp hebben overleefd. Met een flinke dosis geluk en dankzij bijzonder goed weer slagen ze er in een eiland te bereiken.
  Het eiland blijkt onbewoond te zijn, maar kan hen wel van voedsel voorzien. Met vereende krachten bouwen ze daar in de loop van de tijd hun eigen maatschappij op, met hun eigen regels, hun eigen verbintenissen en hun eigen mogelijkheden en kansen. Sommigen blijven aan thuis denken en wagen een poging om weer in de bewoonde wereld te komen. Maar de meesten gaan van het leven op het eiland genieten. En omdat bij iedereen een beroep wordt gedaan op zijn of haar specifieke vaardigheden, komt iedereen heel goed tot zijn recht. Er ontstaan liefdes, baby’s komen ter wereld, mensen overlijden en natuurlijk doen zich ook natuurrampen voor en ontstaan er ruzies. Maar dat lossen ze met elkaar op.
  De schrijver is erin geslaagd deze bijzondere leefgemeenschap op uitermate boeiende, spannende en overtuigende wijze neer te zetten. Een aansprekend boek over een paradijselijke wereld.

  Heteilandvanmorgen_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 418
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jos Veltman
  Biografie

  Jos Veltman (1942 Amsterdam) studeerde geen literatuur, maar is verpleegkundige en heeft als zodanig gewerkt, voornamelijk op operatiekamers in Nederland en Zwitserland, als verpleger in de Bijlmer bajes en als medic gedurende 18 jaar in de gasboring en -productie op de Noordzee, in het United Kingdom en in Mexico.
  Jos Veltman is twintig jaar geleden begonnen met schrijven en heeft veertien boeken (en boekjes) geschreven waarvan nu het eerste is uitgegeven.

  Verschijningsdatum 30-05-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-059-5
  EAN nummer
  9789463650595
  Auteur
  Jos Veltman