Het geluk te overleven
Afbeelding van Het geluk te overleven
Afbeelding van Het geluk te overleven

Het geluk te overleven

Een bijzonder document over een ijzingwekkende periode in de geschiedenis: de jappenkampen in Indonesië en een gezin van acht personen, die het overleven

€ 22,50  Omschrijving

  Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat het toenmalige Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanse bezetting. In dit boek vertelt Daan Fousert het verhaal van Jaan Willem Mobach (1894), zijn vrouw Johanna (1897) en hun zes kinderen, die gevangen worden genomen door de Jappen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij eindigen in verschillende kampen waar ze gruwelijke dingen meemaken. In deze ‘Jappenkampen’ komen naar schatting 30.000 mensen om door honger, uitputting en martelpraktijken. Bijzonder genoeg overleven de leden van het gezin Mobach de verschrikkingen en worden ze na de bevrijding herenigd.
  Zoon Jan Mobach heeft een dagboek, Als leven niet mag, bijgehouden, waarin hij terugblikt op zijn puberteit tijdens de Japanse bezetting van Java. Ook vader Jaan Willem heeft zijn herinneringen opgetekend in Gevangene van Nippon. Deze twee documenten vormen de basis van dit boek. Daan Fousert heeft schrijfster Monique Melief gevraagd om het verhaal vanuit het perspectief van moeder Johanna op te tekenen.
  Een bijzonder document, over een ijzingwekkende periode in de geschiedenis.

  Interview op Radio 1:

  Hetgelukteoverleven_Inkijk.pdf  Formaat 145x210x29 mm
  Aantal pagina's 324
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Daan Fousert
  Biografie

  Daan Fousert is een actief schrijver in verschillende genres: psychologische romans, historische romans, spirituele romans en psychologische thrillers. Hij schreef eerder een historische roman over Indonesië, getiteld Wandelen in liefde. Daarin baseerde hij zich, net als bij Het geluk te overleven, op originele documenten. Zijn kennis en ervaring met mensen weet hij overtuigend om te zetten in sprekende personages en sterke dialogen.

  Verschijningsdatum 30-06-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-244-5
  EAN nummer
  9789463652445
  Auteur
  Daan Fousert