Het land van verlangen
Afbeelding van Het land van verlangen
Afbeelding van Het land van verlangen

Het land van verlangen

Een openhartig en inspirerend verhaal over de ernstige gevolgen van het slikken van het DES-hormoon, psychische problemen en de weg naar herstel

€ 21,50  Omschrijving

  In de jaren 1947-1976 werd aan zwangere vrouwen die een of meerdere miskramen hadden gehad het middel DES (di-ethylstillbestrol) voorgeschreven. Het zou de kans op een volgende miskraam kunnen verminderen, maar dat was niet het geval. Vrouwen die DES gebruikten, kregen kinderen met gezondheids- en vruchtbaarheidsproblemen.
  De moeder van Mieni Westerink, de schrijfster van dit boek, kreeg twee miskramen. Ze kreeg bij haar daaropvolgende zwangerschap, ze was toen zwanger van Mieni, negen maanden lang DES voorgeschreven door een gynaecoloog. Dat had grote gevolgen, tijdens de puberteit, maar ook later, toen Mieni heel moeilijk zwanger kon worden. Uiteindelijk lukte dat wel, maar haar zwangerschappen verliepen uitermate moeizaam. In dit boek beschrijft ze, wat dat voor haar betekende.
  Behalve lichamelijke problemen, had ze ook ernstige psychische problemen, die niet alleen te maken hadden met het feit dat ze een DES-dochter is. Ze beschrijft hoe ze leert, daarmee om te gaan en te genieten van wat wel kan.
  Een openhartig en inspirerend verhaal over de ernstige gevolgen van het slikken van het DES-hormoon, psychische problemen en de weg naar herstel. Ook interessant voor vrouwen met vergelijkbare zwangerschapscomplicaties die géén DES-dochter zijn.

  Mieni Westerink schreef eerder het boek Herstel na dertien jaar overleven in de psychiatrie, een verhelderend boek over haar ervaringen in de psychiatrie.

  Hetlandvanverlangen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 288
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mieni Westerink
  Biografie

  Mieni Westerink is geboren in Sprang-Capelle op 23 oktober 1968. Zij studeerde twee jaren Nederlandse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Daarna studeerde zij twee jaren aan de Kunstacademie te Arnhem.
  Van 1998 tot en met 2011 verbleef zij in psychiatrische instellingen.
  In 2013 verscheen haar eerste boek 'Dagboek van een DES-dochter...en hoe ik ontsnapte uit de psychiatrie.'

  Verschijningsdatum 21-12-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-409-8
  EAN nummer
  9789463654098
  Auteur
  Mieni Westerink