Het leven van Louis-Claude de Saint-Martin

Het leven van Louis-Claude de Saint-Martin

Dit boek geeft de essentie van de doctrine van Louis-Claude de Saint-Martin weer met het doel om te voorzien in een heldere introductie tot het theosofische systeem van Saint-Martin en als gids voor wie de originelen wil bestuderen

€ 50,-  Omschrijving

  Arthur Edward Waite schreef dit boek, omdat de werken van Saint-Martin in zijn tijd niet vertaald waren; hij introduceert de doctrine van het theosofische systeem van Saint-Martin als gids voor wie de studie van de originele werken wil volgen, maar ook voor wie niet de gelegenheid hebben voor zo’n studie. Voor wie voor het eerst in contact met Saint-Martin komt, Saint-Martin was een christelijk mysticus; zijn eerste inspiratie kwam van de mystiek van de katholieke kerk (die echter zijn inzichten verachtte en zijn werk op de Index plaatste). De boodschap van deze vrome, verlichte denker voegt vele transcendentale belangstellingen samen, sterker nog, zij duiden op een speciale, goed gevonden kans. Een van deze belangstellingen is de verbinding met de school voor Martinisme. Deze school kreeg takken die over grenzen heen werden gevestigd.

  Het werk van Saint-Martin vult iets van twaalf dikke boeken. Dit boek geeft de essentie van zijn doctrine met het doel om te voorzien in een heldere introductie tot het theosofische systeem van Saint-Martin en als gids voor wie de originelen wil bestuderen, en aan wie geen gelegenheid heeft voor zo’n studie een overzicht te bieden dat zal dienen voor het geheel. Soms vertelt Waite in zijn eigen woorden de tekst van Saint-Martin terug, maar dit wijkt niet af van de geest van het origineel. In alle opzichten was Saint-Martin de meest verlichte van alle christelijke transcendentalisten.

  HetLevenvanLouis-ClaudedeSaintMartin_Inkijk.pdf

  Formaat 000x000
  Aantal pagina's 263
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur, Vertaler

  Arthur Edward Waite,
  mevr. Drs. J.P.C.G. van der Meulen

  Biografie


  Verschijningsdatum 27-10-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-386-2
  EAN nummer
  9789463653862
  Auteur
  Louis-Claude de Saint-Martin
  Vertaler
  J.P.C.G. van der Meulen