Het Lotensyndicaat
Afbeelding van Het Lotensyndicaat
Afbeelding van Het Lotensyndicaat

Het Lotensyndicaat

Spannende roman over geheimzinnig genootschap, enerverend avontuur met onverwacht slot

€ 19,95  Omschrijving

  Maggy snakt ernaar het vreselijk duffe internaat waar ze woont te kunnen verlaten. Na de diploma-uitreiking roept de rector haar bij zich. Hij dringt er op aan dat ze een vervolgstudie gaat doen. Maar zelf heeft ze heel andere plannen. Een jaar geleden heeft ze een raadselachtige brief ontvangen van iemand, die meer wist over haar moeder en haar vertelde, dat ze in Engeland is geboren. En dan meldt zich opeens deze man die haar zegt te kennen en die haar uitnodigt naar Engeland te komen. Hoewel ze hem een vreemde figuur vindt, geeft het haar wel de kans te ontsnappen aan het internaat en haar saaie leven. Hij leidt haar naar een merkwaardige wereld, waar schimmige figuren aan de touwtjes trekken. Maar in Engeland vindt ze ook de liefde, in de persoon van Tom Tomson. En met hem gaat ze op zoek naar het raadselachtige Lotensyndicaat. Het wordt een enerverend avontuur met een onverwacht slot.

  Johan van Wijk heeft met zijn vier romans De opdracht, De vlucht, De winstjager en Verwoestend vuurwerk een groeiende schare fans vergaard vanwege zijn originaliteit, zijn humor, zijn verbeeldingskracht en zijn vlotte verteltrant. Met Het Lotensyndicaat voegt hij een bijzonder nieuw werk aan zijn oeuvre toe.


  Formaat145x210
  Aantal pagina's347
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohan van Wijk
  Korte levensbeschrijving

  Johan van Wijk werd in Marum (Centraal Noord-Nederland) geboren. Hij kreeg op jeugdige leeftijd muziek- en pianoles. Naast zijn commerciële studie speelde hij in diverse bands toetsen, rietinstrumenten (voornamelijk tenorsaxofoon), vibrafoon en synthesizers. Het bleef een droom om hier ooit zijn beroep van te maken. Ook schreef hij diverse nummers.
  De commercie kreeg grip op hem en voor hij het wist begon hij het vroeger door zijn vader enthousiast opgerichte bedrijf samen met hem uit te breiden. Maar de liefde voor muziek blééf. ‘Een ziekte waar je nooit van afkomt’.
  Een grote liefde van hem is schijven. Schrijven zat hem ook al jong in het bloed. Op diverse scholen schreef hij met succes op cynisch-komische wijze columns in (school)kranten, die later met verhalen werden uitgebreid voor dag- en vakbladen, meestal onder een pseudoniem.
  Als ‘ghostwriter’ schreef en bewerkte hij literair werk voor derden. Daarnaast schreef hij romans waarvan de gebeurtenissen op ware feiten gebaseerd waren. Hij had een meeslepende, boeiende en realistische vertelstijl, voorzien van humor, flitsende dialogen en zenuwslopende spanning. Johan van Wijk was kortom een rasverteller die ook oog heeft voor ontroerende momenten en de liefde.

  Johan van Wijk overleed in 2014.

  Verschijningsdatum2012-12-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-498-8
  EAN nummer
  9789089544988
  Auteur
  Johan van Wijk