Het paleis van de stervenden
Afbeelding van Het paleis van de stervenden
Afbeelding van Het paleis van de stervenden

Het paleis van de stervenden

Persoonlijke vertellingen over wat er in een mensenleven losgewoeld kan worden door de ziekte kanker.

€ 14,50  Omschrijving

  Om mensen die geraakt zijn door kanker te ondersteunen bij het maken van keuzes binnen de mogelijkheden van behandelingen is het belangrijk om te weten wie de patiënt is, wat hij wil en wat hij aan kan. Wanneer met aandacht en zonder oordeel wordt geluisterd naar de patiënten komen bijzondere verhalen tot stand. De zes verhalen uit dit boekje zijn een afspiegeling van de ervaringen van Catrien Bouman als verpleegkundig consulent oncologie. De verhalen laten zien wat er in een mensenleven losgewoeld kan worden door de ziekte kanker, hoe ingewikkeld communicatie kan worden, hoe relaties kunnen veranderen en hoeveel impact de ziekte heeft op de naasten. Het zijn zes holistische portretten, vijf in het licht van de (naderende) dood en een van een survivor.

  Het is haar wens dat dit boekje, met persoonlijke vertellingen, hulpverleners eraan blijft herinneren dat veranderingen binnen de oncologische zorg tot verbeteringen kunnen leiden, wanneer het verhaal van de patiënt niet uit het oog verloren wordt. Het zijn warme, persoonlijke verhalen, die duidelijk maken dat een eenvoudig gebaar, een bemoedigende blik en vooral een luisterend oor steun biedt in moeilijke tijden.

  Formaat125x190
  Aantal pagina's79
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCatrien Bouman
  Korte levensbeschrijving

  Catrien Bouman is geboren in Heerenveen op 28 mei 1968. Na de Havo en de HBO-V is ze werkzaam als verpleegkundige op de interne verpleegafdeling in het ziekenhuis in Heerenveen. Vanaf 1998 werkt ze op de polikliniek oncologie als verpleegkundig consulent en doet ervaring op in het begeleiden van patiënten die geraakt zijn door kanker en behandeld worden met chemotherapie. In 2008 verlegt ze haar werkterrein naar het ziekenhuis in Drachten. Tijdens haar werk loopt ze een stukje mee op het pad van de patiënt en haar indrukken vormen het uitgangspunt voor de verhalen die ze schrijft.
  Catrien is getrouwd en heeft twee kinderen. Eerder schreef zij Ontaarden, leven met kwaadaardige cellen.

  Verschijningsdatum2013-08-20

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-550-3
  EAN nummer
  9789089545503
  Auteur
  Catrien Bouman