Het Vrouwelijke en het Mannelijke in balans
Afbeelding van Het Vrouwelijke en het Mannelijke in balans
Afbeelding van Het Vrouwelijke en het Mannelijke in balans

Het Vrouwelijke en het Mannelijke in balans

Inspirerend pleidooi om de masculiene ordening in evenwicht te brengen met feminiene waarden

€ 24,50  Omschrijving

  Pleidooi voor een levengevende verbintenis

  We leven in een tijd vol boeiende, spannende, bijzondere, lastige en uitdagende ontwikkelingen. Ineke Verdoner stelt daarin één thema centraal, dat volgens haar te lang onderbelicht is gebleven:
  de dominante kracht van de masculiene ordening en de urgentie om dat in evenwicht te brengen met feminiene waarden.

  “Na de verschillende feministische golven is er aandacht voor de nog altijd achtergestelde positie van vrouwen. Maar ook al is er geen sprake meer van ontslag als getrouwde vrouw, scoren meisjesstudenten beter dan ooit en laten vrouwen op de hele wereld van zich horen, nog altijd is de totale ordening in de wereld doordesemd van het mannelijke paradigma.
  Dat betekent dat alles is georganiseerd op een wijze die past bij de denkwijze, aanpak, blik, kortom de energie van mannen, vanuit een his-story, waarin mannen het voor het zeggen hadden. In deze tijd van transitie neem ik waar dat die disbalans misschien wel het belangrijkste struikelblok vormt naar een succesvolle transformatie van de oude waarden naar de Nieuwe Tijd; een tijd waarin we alles anders gaan rangschikken dankzij een groeiend bewust-zijn om wezenlijk anders om te gaan met elkaar, onze natuurlijke bronnen én de Aarde zelf.”

  Dit boek is gebaseerd op de levensreis van de schrijfster. Als meisje dat na de Tweede Wereldoorlog wordt geboren, volg je haar in haar niet te stuiten verbazing over en ontdekkingen van het waarom van de verhouding tussen vrouwen en mannen en hoe alles daarmee samenhangt.

  HetVrouwelijkeenhetMannelijke_Inkijk.pdf

  Formaat 200x200x22 mm
  Aantal pagina's 238
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ineke Verdoner
  Biografie

  Ineke Verdoner (Amsterdam, 1951) publiceert al jaren haar beschouwingen over de waan-van-de-dag op een weblog en bij gelegenheid in kranten en tijdschriften. Daarin laat ze zich leiden door haar interesse in de bewegingen die er gaande zijn in de wereld. Haar visie daarop en het vertrouwen dat zij heeft in de mogelijkheden van de mensheid zijn haar inspiratie. Ze was jarenlang werkzaam als trainer en coach, actief in de politiek en de laatste jaren vooral betrokken bij transformatieprojecten. De rollen en positie van vrouwen en mannen in de samenleving hebben altijd centraal gestaan in de manier waarop ze naar het leven kijkt en waren aanleiding voor dit boek.

  Verschijningsdatum 21-02-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-304-6
  EAN nummer
  9789463653046
  Auteur
  Ineke Verdoner