Hoe hardnekkig, die tropische blauwe lucht
Afbeelding van Hoe hardnekkig, die tropische blauwe lucht
Afbeelding van Hoe hardnekkig, die tropische blauwe lucht

Hoe hardnekkig, die tropische blauwe lucht

Fascinerend inzicht in het leven in een Afrikaans dorp in poëtische verzen

€ 20,90  Omschrijving

  Poëtische verzen

  ‘Beelden die ons raken, maken woorden overbodig'
  -- Anne Wil Petterson

  Deze bundel poëtische verzen geeft een fascinerend inzicht in het dagelijks leven in een Afrikaans dorp. Door een woonerf te stichten, genieten we niet alleen van het uitzicht vanaf de veranda, maar leven we ook samen met de mensen in het dorp terwijl ze creatief in hun levensonderhoud voorzien, hun geesten, genezers en profeten raadplegen en de macht van heksen vrezen. We ervaren de overblijfselen van de koloniale periode en maken mee hoe het dorp, het traditionele koninkrijk en het irrigatiesysteem worden bestuurd.

  De verzen overstijgen de dorpsgrenzen en onthullen de aard van het dagelijkse leven dat draait om het geven en nemen van ruimte, harmonie en conflicten, gesymboliseerd door regen en droogte.

  ‘Het is niet alleen coherente sociologie van het dorp en haar irrigatiesysteem, maar ook een meeslepend verhaal dat de emotionele en psychologische textuur van het leven van mensen vastlegt.’
  -- Ann Long

  ‘Het is een echte kunst om het dagelijks leven te bestuderen, en als we deze kunst grondig beoefenen, zullen de antwoorden tevoorschijn komen.’
  -- Norman Long

  Hoehardnekkig_Inkijk.pdf

  Filmpje van de presentatie: https://www.youtube.com/watch?v=Xn7r8aHeZ7s&t=74s


  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 171
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Carin Vijfhuizen
  Biografie

  Dr. ir. Carin Vijfhuizen is ontwikkelingssocioloog. Ze werkt als expert capaciteitsopbouw en institutionele ontwikkeling in Afrika, het Midden-Oosten en Europa in de sectoren van onderwijs, landbouw en water (zie www.carinvijfhuizen.com). Naast haar werk schrijft ze boeken op de gebieden van haar expertise. Recente publicaties zijn: Jouw schatkamer (Novumpublishing, 2019); We want to be great (Austin Macauley, 2022) en Worthwhile (Novumpublishing, eind 2022). Ze schrijft gedichten, zingt, wandelt in de natuur en fotografeert. Ze is de moeder van twee kinderen.

  Verschijningsdatum 01-12-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-489-0
  EAN nummer
  9789463654890
  Auteur
  Carin Vijfhuizen