Hou het zakelijk
Afbeelding van Hou het zakelijk
Afbeelding van Hou het zakelijk

Hou het zakelijk

Hilarisch kijkje achter de schermen van de bureaucratie

€ 19,50  Omschrijving

  Satirische roman over de bureaucratie

  Willy Leemans (29), opgebrand in het onderwijs, heeft een nieuwe baan in het gemeentehuis van een Brabants dorp. De lezer zal er Hilvarenbeek in kunnen herkennen. Willy’s hoofdtaak is het afwijzen van bezwaarschriften tegen de WOZ volgens een vaste standaard. Daarnaast is hij ingehuurd om Buhmann te ontlasten, het hoofd van de afdeling WOZ. Buhmann koestert van zichzelf het beeld van de grote regelaar en ziet zijn status weerspiegeld in de beroemde ets van Juan Miró, Le grand ordonnateur.

  De lezer kijkt met Willy mee achter de schermen van de bureaucratie, die haar praktijk bouwt op vaste regels maar ook op het creatief gebruik van die regels. Als protegé verdedigt Willy in alle situaties de Grote Buhmann, een mix van ijdele dwingeland en leeghoofd. Daardoor loopt het met beiden niet goed af.

  Formaat 145x210x18 mm
  Aantal pagina's 203
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Bob Duijvestijn
  Biografie

  Bob Duijvestijn is geboren te Vleuten (1940), getrouwd met schrijfster Hilda Schalck. Zij wonen in Hilvarenbeek.
  Bob Duijvestijn studeerde Duitse taal- en letterkunde aan de RU Utrecht en promoveerde in de Letteren en Wijsbegeerte aan de RU Gent. Meerdere publicaties staan op zijn naam op het gebied van de Middelnederlandse letterkunde.
  Als docent Duits was hij werkzaam in het Middelbaar Onderwijs en aan de Haagse Hogeschool resp. de Gelderse Leergangen, (mede-)auteur van talrijke schooluitgaven voor het vak Duits (uitgeverij Walvaboek, Holten).
  Bob Duivestijn is lid van de Vereniging van Kempische Schrijvers en van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Hij publiceerde verspreid gedichten en korte verhalen. Hou het zakelijk is zijn eerste roman.

  Verschijningsdatum 11-12-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-829-0
  EAN nummer
  9789089548290
  Auteur
  Bob Duijvestijn