Ik ben Roza
Afbeelding van Ik ben Roza
Afbeelding van Ik ben Roza

Ik ben Roza

Een inspirerend verhaal over een sterke vrouw die haar eigen weg vindt in een ernstige crisis

€ 16,50  Omschrijving

  “Er zijn CIN3 cellen in de LETZ gevonden”.
  Razendsnel graaf ik in mijn geheugen naar de cervicale intra-epitheliale neoplasie categorisering. Je zou ook kunnen zeggen: de afwijking in de bekledende laag van de baarmoederhals. Maar waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?
  “CIN3 is niet goed toch?”


  In dit boek beschrijft Floor Nusink hoe Roza in 2013 naast vrouw, dochter, moeder, echtgenote, zus, vriendin en werkneemster ook kankerpatiënt werd. Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel. Roza had het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker als een soort formaliteit beschouwd. Dit bleek heel anders uit te pakken.
  Deze roman gaat over de transformatie die Roza doormaakte na het krijgen van de diagnose kanker. Met het overleven van deze ziekte kreeg ze de tijd om iets anders van haar leven te maken dan wat ze tot dan toe deed. Ze leerde te luisteren naar haar eigen innerlijke stem en te handelen naar wat ze hoorde.
  Een inspirerend verhaal over een sterke vrouw die haar eigen weg vindt in een ernstige crisis.

  IkbenRoza_Inkijk.pdf


  Formaat

  145x210 mm
  Aantal pagina's135
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Floor Nusink
  Biografie

  Floor Nusink (Amsterdam, 1977) studeerde politicologie en werkte ruim 15 jaar voor diverse kennisinstituten in de randstad. In 2013 veranderde haar leven drastisch na een onthutsend telefoontje van een arts. Het stimuleerde haar om het leven anders in te richten en zich te storten op wat ze eigenlijk altijd al wilde: schrijven. Ze volgde diverse cursussen bij Schrijfatelier Amsterdam en schrijfretraites bij Woorden Jutten aan Zee. Tegenwoordig woont en werkt ze met veel plezier, samen met haar gezin, in Frankrijk waar ze in de Bourgondië een camping bestiert. In de wintermaanden schrijft ze op floraweblog.nl en is ze redacteur bij Bourgondische Zaken. Ik ben Roza is haar eerste roman.

  Verschijningsdatum 19-11-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-283-4
  EAN nummer
  9789463652834
  Auteur
  Floor Nusink