Ik hoor en zie je, mijn kind
Afbeelding van Ik hoor en zie je, mijn kind
Afbeelding van Ik hoor en zie je, mijn kind

Ik hoor en zie je, mijn kind

Hartverscheurende ervaringsverhalen van (groot)ouders over het misbruik van hun (klein)kind met goede tips voor lotgenoten en hulpverlening

€ 18,50  Omschrijving

  Ik voelde me alsof mijn hart ophield met kloppen en ik kon letterlijk niet meer ademen… Ik wilde hem vasthouden, maar zelfs dat deed zo ongelooflijk veel pijn. Woede, maar vooral verdriet overheerste en angst… Ik moest en zou ervoor zorgen dat hij hier bovenop kwam. Ik voelde me vreselijk schuldig, ik had hem zo het hol van de leeuw ingeduwd. Ik voelde me zo intens verdrietig.” – Esther.

  “Ben er voor je kind en luister niet alleen met je oren maar met al je zintuigen. Bied het kind veiligheid, sta achter je kind.” – Ines.

  Als je er achter komt dat je kind is misbruikt, kom je terecht in een rollercoaster van emoties, gevoelens en beslissingen. Je stuit op meeleven, onbegrip, adviezen en beslissingen vanuit de hulpverlening, instanties en je omgeving. Bovenal voelen ouders zich vaak heel eenzaam en onzeker over hoe ermee om te gaan en hoe ervoor te zorgen dat ze vanaf dat moment het beste voor hun kind doen.

  Hanny Lynch merkte tijdens de afgelopen twintig jaar als hulpverlener dat ouders behoefte hebben om over ervaringen van andere ouders van misbruikte kinderen te lezen. Ze tekende de verhalen op van dertien ouders en twee grootouders van wie een of meer (klein)kinderen zijn misbruikt. Vijftien hartverscheurende verhalen die hopelijk bijdragen tot troost en meer inzicht voor andere ouders en bovendien de hulpverlening nog meer doen inzien dat er nog veel werk te doen is in de complexe begeleiding van misbruikte kinderen en hun ouders.

  Ikhoorenziejemijnkind_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 167
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hanny Lynch
  Biografie

  Hanny Lynch (1952) heeft jarenlang een succesvolle praktijk voor droomwerk gehad. Na het verwerken van haar eigen incestverleden heeft zij zich met talloze activiteiten ingezet voor lotgenoten van seksueel misbruik. In 2011 verscheen haar boek Als het hek van de dam is… Over dromen en incest. In 2015 gevolgd door haar tweede boek De stem van het kind. Verhalen van kinderen van wie de ouder misbruikt is. Hanny is getrouwd en heeft twee volwassen zonen.

  Verschijningsdatum 10-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-481-4
  EAN nummer
  9789463654814
  Auteur
  Hanny Lynch