Ik noem je Blue
Afbeelding van Ik noem je Blue
Afbeelding van Ik noem je Blue

Ik noem je Blue

Aansprekende, eigentijdse jeugdroman, over een actueel thema

€ 18,50  Omschrijving

  De man is nu vlak bij de opening van de grot. Hij heeft iets op z’n hoofd. Een kap? Een bivakmuts? Plotseling gaat het licht van de zaklamp uit. De voetstappen houden stil.
  Alles in Mady schreeuwt om in actie te komen, maar hij wacht nog steeds af. Als het de politieagent van gisteravond is, moet hij niet overhaast te werk gaan. Het komt erop aan op het juiste moment toe te slaan: de man moet met zijn rug naar hem toe staan.


  De 14-jarige Sanne houdt met haar vader vakantie op een Italiaans eiland. Op een dag redt visser Giuseppe een groep drenkelingen uit zee. Mady is een van hen en als hij gescheiden wordt van zijn moeder, raakt hij in paniek. Sanne, die goed Frans spreekt, begint een gesprek met hem, vlak voordat hij naar een opvangkamp wordt gebracht. Een paar dagen later breekt er brand uit in dat opvangkamp en vlucht Mady naar een grot. Sanne vindt hem daar en samen gaan ze op zoek naar zijn moeder, terwijl ze zelf ook het nodige te verwerken heeft.
  Het verhaal wordt soepel en beeldend verteld, beurtelings vanuit het perspectief van Sanne en dat van Mady. Een aansprekende, eigentijdse jeugdroman, over een actueel thema.

  Ik noem je blue_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x22 mm
  Aantal pagina's 227
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ellie van den Bos
  Biografie

  Ellie van den Bos (Antwerpen, 1953) is schrijver en verhalenverteller. Zij studeerde af aan de Hogeschool Utrecht en werd hulpverlener en mediator. Later ging ze naar de Schrijversvakschool Groningen. In 2012 werd haar korte verhaal ‘Oude grond’ genomineerd voor de Tsjechov trofee (Tsjechov in de Veenkoloniën). Commentaar van de jury: De schrijver combineert de stijl van Tsjechov, met een duidelijk ‘Hollandse’ adem. Er staan mooie aardse zinnen in die krachtig zijn en onmiddellijk een beeld oproepen.
  In 2012 kreeg het verhaal ‘Het veld’ een eervolle vermelding in de Hella S. Haasse Contest. Commentaar: Natuurlijke stijl. Fijn om te lezen.
  In 2014 schreef zij twee verhalen voor de Borg Verhildersum in Leens. Arnold Veeman (componist en chansonnier) maakte muziek bij een van deze verhalen. Zijn commentaar op het verhaal: Mooi beeldend verhaal heb je geschreven. Het speelde zich bijna af als een film in mijn hoofd. Heel goed qua spanning en opbouw.
  De jeugdroman ‘Ik noem je Blue’ is haar debuut. Ze reisde hiervoor naar het Italiaanse eiland Lampedusa om in contact te komen met de bewoners en vluchtelingen. In Nederland bezocht zij het Asiel Zoekers Centrum in Ter Apel en het Centrum voor Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers in Drachten.

  Verschijningsdatum 14-09-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-986-0
  EAN nummer
  9789089549860
  Auteur
  Ellie van den Bos