In de mens leeft een verlangen
Afbeelding van In de mens leeft een verlangen
Afbeelding van In de mens leeft een verlangen

In de mens leeft een verlangen

De pelgrimsweg als boeiende metafoor voor de levensweg, op een weg naar vrede met jezelf, met je leven en met je medemensen

€ 22,50  Omschrijving

  De levensweg als pelgrimsweg

  ‘Het onrustige hart is de wortel van het pelgrimschap. In de mens leeft een verlangen’.
  Augustinus

  Bruggeman herkende dit citaat van Augustinus in zijn eigen leven. Augustinus ziet daarin ons hele leven als een soort pelgrimsreis, onderweg naar een bestemming. Welke bestemming? En wat bedoelt Augustinus met dat verlangen? Verlangen waarnaar? Naar een toestand of plek waar ik me volmaakt gelukkig zal voelen? Naar een thuiskomen?
  Het is het soort onrust en verlangen in zijn hart, dat voor Bruggeman door zijn leven heen met hem is meegegaan. Hij heeft daarin ook daadwerkelijk veel pelgrimstochten te voet gemaakt, zoals naar Santiago, Rome, Istanbul, Medjugorje. Augustinus ziet de pelgrimsweg als een metafoor voor de levensweg. Wat Bruggeman meemaakte in zijn leven, en wat hij meemaakte op die pelgrimstochten, raakte beide aan diezelfde vragen over waar een mens werkelijk naar verlangt in zijn leven. Het gaf hem ook, zoals hij dat voorzichtig noemt, beginnetjes van antwoorden op die vragen.
  En hij neemt de lezer mee langs zijn boeiende en meeslepende, soms pijnlijke, soms bevrijdende ervaringen en inzichten, die voor ieder herkenbaar kunnen zijn op hun eigen levensweg.

  Indemensleefteenverlangen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x21 mm
  Aantal pagina's 226
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ruud Bruggeman
  Biografie

  Ruud Bruggeman (1942) heeft gewerkt als secretaris bij verschillende adviescolleges van de rijksoverheid. Tijdens zijn werkende bestaan is hij al begonnen met een yogalerarenopleiding, vooral door zijn interesse in de yogafilosofie, en heeft ook yogales gegeven. Vanaf 1983 heeft hij zich steeds verder verdiept in zen-meditatiebeoefening en volgde boeddhistische verdiepingsretraites.
  Van huis uit heeft hij een avontuurlijke aanleg meegekregen. In 1998 heeft hij, vanaf zijn huis in Zoetermeer, de pelgrimstocht naar Santiago gemaakt en had meteen de smaak van het maken van voettochten te pakken. Daarna is hij de E9 gaan lopen, het Europese Kustpad, een Lange Afstands Wandelpad, dat loopt van af de Russische grens in Estland langs de kust van Europa tot in Bretagne, in stukken van telkens een maand lopen. Van hem verschenen eerder de boeken Dit is de weg naar Rome (2010) en Onderweg naar de oever van de tijd (2013).
  Ruud Bruggeman is getrouwd met GerVa en heeft vier kinderen en zes kleinkinderen.

  Verschijningsdatum 21-11-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-279-7
  EAN nummer
  9789463652797
  Auteur
  Ruud Bruggeman