Is er leven op Pluto of is Pluto gewoon een hond
Afbeelding van Is er leven op Pluto of is Pluto gewoon een hond
Afbeelding van Is er leven op Pluto of is Pluto gewoon een hond

Is er leven op Pluto of is Pluto gewoon een hond

In dit boek probeert Siewerd het spirituele karakter van de mens te koppelen aan de wetenschap

€ 27,50  Omschrijving

  “Jarenlang hebben verschillende mensen geprobeerd om de wetenschap en/of filosofie te koppelen aan het geloof en/of spiritualiteit, of andersom; maar volgens mij is dit nooit gelukt omdat de pogingen altijd zijn blijven steken in het feit dat er nooit een complete oplossing is gekomen voor het punt waarop alle fenomenen wellicht toch kunnen samensmelten. Het geloof is overigens wel overgegaan in een bredere vorm die we spiritualiteit zijn gaan noemen, maar dat is het dan ook wel. Al is het dan weer wel zo dat tegenwoordig de intentie van het spirituele karakter van een geloof of overtuiging voornamelijk ligt in een aanvulling op de wetenschap en niet op de bestrijding hiervan. Dit heeft als resultaat gehad dat beide zaken dichter bij elkaar zijn gekomen dan tot nu toe ooit in de geschiedenis het geval is geweest.”

  Dat staat in het voorwoord van dit boek, waarin Siewerd probeert het spirituele karakter van de mens te koppelen aan de wetenschap. Daar waar mogelijk doet hij een poging om aan te geven waar een geloof zoals het christendom zich slecht laat (aan)passen in de wetenschappelijke benadering en waarom een overtuiging, zoals bijvoorbeeld reïncarnatie, op een relatief eenvoudiger manier wetenschappelijk valt te verklaren. De hoofdstukken Genesis en Exodus gaan over zijn eigen leven, op een chronologisch autobiografische manier. Het hoofdstuk Deuteronomium is ook autobiografisch, maar dit heeft een meer beschouwend karakter. In de hoofdstukken De Lange Gangen beschrijft hij de reïncarnatiesessies die hij heeft ondergaan en die hem heel veel hebben geleerd. Dit wordt gevolgd door een wetenschappelijk gedeelte dat hij De Inzichten heb genoemd. De inzichtelijke delen hebben als basis het onderzoek; een zoektocht die meer dan dertig jaar heeft geduurd. In de laatste hoofdstukken komt de spiritualiteit aan bod. Deze geheel eigen ordening van Siewerd, waar je af en toe toch even door de filosofische appel moet heen bijten, biedt een interessant en verrassend kijkje in de onmetelijke wereld van beschouwing en verdieping.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's351 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurSiewerd
  Korte levensbeschrijving

  Siewerd is geboren en getogen in Franeker en woont daar al vijftig jaar met veel plezier. Hij is vader van twee kinderen die al een tijdje geleden de volwassen leeftijd hebben bereikt. Hij werkt al 33 jaar bij de Belastingdienst. Zijn levensmotto is: ‘een dag niet gelezen en gefilosofeerd is een dag niet geleefd’. Al vanaf zijn vierde jaar stelt hij veel filosofische vragen en daar is hij nooit weer mee opgehouden. Een zoektocht in zijn denken heeft in de vorm van zijn eerste boek de eerste halte gevonden op weg naar de eindbestemming.

  Verschijningsdatum2010-08-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-234-2
  EAN nummer
  9789089542342
  Auteur
  Siewerd