Janssen
Afbeelding van Janssen
Afbeelding van Janssen

Janssen

Met humor en mededogen beschrijft Paul Peijnenburg de laatste periode van een mensenleven in indrukwekkende roman

€ 22,50  Omschrijving

  Onwillekeurig gingen zijn ogen naar het kruisbeeld boven de deur.
  ‘Help me,’ prevelde hij, ‘help me…’
  Ondanks dat hij met het geloof niet veel meer ophad, bekruiste Janssen zichzelf en hief zijn gevouwen handen in de richting van het corpus Christi.
  Precies op dat moment kwam dokter Alting de kamer binnen. Hij keek ernstig.
  ‘Meneer Janssen,’ stelde hij onomwonden, ‘ik vrees dat ik slecht nieuws voor u heb.’


  Begin jaren negentig. Janssen wordt met spoed opgenomen in een ziekengasthuis. Als duidelijk is dat zijn dagen zijn geteld dringen zich de grote levensvragen aan hem op. Lot, ambitie, geloof, seksualiteit, verraad, trouw; niets blijft onbesproken in de gesprekken die hij voert met zijn kamergenoot en tegenpool Useel.

  Met humor en mededogen beschrijft Paul Peijnenburg de laatste periode van een mensenleven. Een indrukwekkende leeservaring.

  Janssen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x28 mm
  Aantal pagina's 314
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Paul Peijnenburg
  Biografie

  Paul Peijnenburg (1960) is geboren in Utrecht. Vanaf 1977 werkt hij als journalist en tekstschrijver in Brabant, Limburg en Friesland. Samen met de Maastrichtse fotograaf Bert Janssen maakte hij in 2015 het goed ontvangen Momentopnamen over het dagelijkse leven in een hospice. In 2015 verscheen zijn debuutroman Oallavag’gi. Een fijn huwelijk is zijn derde boek en Janssen zijn derde roman. Zijn werk beschrijft de menselijke conditie in zijn meest ontluisterende en glorieuze momenten. In 2017 verschenen van hem twee boeken: Momentopnamen, een maand in het hospice en Onder doktoren, luisteren naar de huisarts. Dit schreef hij in samenwerking met Jac. Janssen.

  Verschijningsdatum 03-03-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-032-8
  EAN nummer
  9789463650328
  Auteur
  Paul Peijnenburg