Jantje Wartena
Afbeelding van Jantje Wartena
Afbeelding van Jantje Wartena

Jantje Wartena

Avonturenverhaal over de Tweede Wereldoorlog in Wartena, deels gebaseerd op ware feiten, geïllustreerd met bijzondere tekeningen

€ 21,50  Omschrijving

  Dit boek speelt in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Jantje, zoon van een dorpsdominee, groeit op in Wartena en beleeft samen met zijn vrienden spannende avonturen. Zijn ouders hebben een noodziekenhuis en misleiden de bezetter waar ze kunnen. Jantje is een ondernemende jongen, die zich soms flink in de nesten kan werken.
  Het verhaal wordt op spannende en ook humoristische wijze verteld, zonder de gevolgen van de oorlog te bagatelliseren. Al heeft dit boek een kind als hoofdpersoon, het is meer een boek voor volwassenen.
  Het dorp Wartena en zijn bewoners vormen de achtergrond voor dit verhaal, maar de gebeurtenissen hebben zich niet letterlijk zo afgespeeld. Waar nodig heeft Visser zijn fantasie gebruikt om de legpuzzel van het verleden wat nauwkeuriger in te vullen. Sommige elementen van dit verhaal komen uit zijn eigen herinnering. Zo hadden zijn ouders vroeger in de oorlog inderdaad een noodziekenhuis. Ook het verhaal van piloot Richard Joslin, dat in dit boek wordt verteld, is waargebeurd.

  Jantje Wartena_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x21mm
  Aantal pagina's 224
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jaap Visser
  Biografie

  Jaap Visser (1939) is geboren op Terschelling. Hij studeerde geneeskunde in Leiden en vestigde zich als apotheekhoudend huisarts op de Zuid-Hollandse eilanden. Na vele jaren stopte hij ermee en droeg zijn praktijk over aan twee jonge artsen. Hij studeerde vervolgens bedrijfsgezondheidszorg in Nijmegen en was actief binnen deze sector tot zijn pensioen in 2004. Daarna begon hij te schrijven. Toen hij werd getroffen door een oogziekte die hem het zicht grotendeels benam, ging hij zijn teksten met de hand schrijven, in chocoladeletters. Zo maakte hij ook de tekeningen. De stichting Bartimeus maakte een digitaal manuscript mogelijk.

  Verschijningsdatum 11-12-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-013-7
  EAN nummer
  9789463650137
  Auteur
  Jaap Visser