Jonge Einstein, het mysterie van Chichen-Itza

Jonge Einstein, het mysterie van Chichen-Itza

Spannende roman over spectaculaire uitvinding die relativiteitstheorie van Einstein op losse schroeven zet

€ 21,-  Omschrijving

  Mark, de opa van Arno, doet een spectaculaire uitvinding op grond van de relativiteitstheorie van Einstein die de wereld in extase brengt. Arno wordt deelgenoot in de wonderbaarlijke ontdekkingen van zijn opa, met wie hij een bijzondere band heeft. Nadat zijn hartsvriendin Astrid bij de ruimte-experimenten wordt betrokken, komen zij beiden met Marc tot natuurkundige conclusies die de wetenschap wereldwijd aan het denken zetten. Het boek dat zich in Nederland, België en Mexico afspeelt, gaat indringend in op de actualiteit: buitenaards leven en de teloorgang van de aarde. De combinatie van de spiritueel ingestelde Astrid en de wetenschappelijk georiënteerde Arno blijkt voor ruimtevrouw Zeta de ultieme mogelijkheid de bewoners van planeet Aarde met de neus op de feiten te drukken: Aarde is gedoemd geschoond te worden; de mensheid heeft het zelf verknald. De Mayakalender heeft het eveneens voorspeld.

  Het verhaal dat als romantisch jeugdboek begint, gaat vloeiend over in een confronterend boek voor volwassenen.

  Formaat145x210x25
  Aantal pagina's285
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGer de Kok
  Korte levensbeschrijving

  Na de vroegere HBS, de lerarenopleiding en het vervullen van de militaire dienstplicht bij de Cavalerie, werd Ger de Kok meteen hoofd van een lagere school, later basisschool. Tijdens zijn opleiding studeerde hij lichamelijke oefening en Nederlands, maar daar heeft hij in de praktijk nooit wat mee gedaan, behalve dan dat schrijven altijd een hobby is geweest en gebleven. Al geruime tijd voordat hij in de vut ging en daarna, werkte hij bij een dagblad in Dordrecht als freelance verslaggever voor de weekuitgaven. Een tweede passie van hem is reizen. Vele delen van de wereld heeft hij bezocht. De laatste jaren woont hij het grootste deel van het jaar in Thailand. Hij heeft het land in al haar facetten beter leren kennen en schreef zijn ervaringen wekelijks op. Na bewerking resulteerden deze in het boek 'De glimlach achter opwindend Thailand' dat eind 2007 door Elikser werd uitgegeven.

  Er liggen nog een aantal manuscripten die hij nu een voor een aan het bewerken en uitwerken is om ze voor publicatie gereed te maken.

  Verschijningsdatum2012-02-29

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-367-7
  EAN nummer
  9789089543677
  Auteur
  Ger de Kok