Jullie denken vast dat ik verdampt ben
Afbeelding van Jullie denken vast dat ik verdampt ben
Afbeelding van Jullie denken vast dat ik verdampt ben

Jullie denken vast dat ik verdampt ben

Eerbetoon aan pedagoge Lea Dasberg in de vorm van brieven en ervaringen

€ 28,50  Omschrijving

  Auteur Siep Kooi en Lea Dasberg kwamen ruim vijftig jaar geleden met elkaar in contact toen zij hem begeleidde bij het schrijven van zijn doctoraalscriptie. Later deed zij hetzelfde voor zijn dissertatie Naar een pedagodiek van de tussenwereld (1998). In de loop der tijd raakten ze bevriend. Lea verhuisde naar Israël en daardoor waren ze genoodzaakt voortaan schriftelijk en telefonisch contact met elkaar te onderhouden. Af en toe bezochten ze elkaar.

  De kern van dit boek bestaat uit de brieven die ze elkaar stuurden, de bezoeken die ze elkaar brachten en fragmenten uit telefoongesprekken, aanvankelijk in het kader van het proefschrift, maar later kregen ze ook een persoonlijk karakter. Kooi is van mening dat een aantal necrologieën geen recht deed aan de unieke persoon die Lea Dasberg was. Hij wil haar met het schrijven van dit boek de eer betonen die haar toekomt.

  Formaat 145x210 mmn
  Aantal pagina's 482
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Siep Kooi
  Biografie

  Siep (Simen) Kooi (Leeuwarden, 1941) schreef essays en korte verhalen voor verschillende tijdschriften. In 2020 verscheen zijn genealogische roman Het verlangen van Martha Dijk, in 2021 zijn ‘tegenverhaal’ Het Noorse misverstand van Willem Frederik Hermans.

  Verschijningsdatum 10-10-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-470-8
  EAN nummer
  9789463654708
  Auteur
  Siep Kooi