Kaf
Afbeelding van Kaf
Afbeelding van Kaf

Kaf

Een meesterlijke, meeslepende en overtuigende roman over de strijd tegen de stoomdorsmachine en de dramatische sociale omstandigheden die in de jaren dertig van de negentiende eeuw het gevolg waren van de Industriële Revolutie

€ 27,50  Omschrijving

  Het bloedig oproer tegen de stoommachines

  Noël Crux, eens topreporter van de ‘Herald’, raakt door drugs en ouderdom zijn bevoorrechte positie kwijt en wordt door de redactie naar het Engelse platteland gestuurd om wekelijks een artikeltje van tweehonderd woorden aan te leveren van het niveau ‘koe-valt-in-sloot’. Na een geheide plek op de voorpagina zit hij nu vastgeroest op een vernederende pagina zeven. Totdat hij in het dorp waar hij is neergestreken, een verhaal op het spoor komt dat een uitgelezen kans biedt voor een herstart van zijn vastgelopen carrière.

  Het is het verhaal van Bern Roffels, de man die aan het begin van de Industriële Revolutie onder de rebellennaam “Kapitein Swing” vecht tegen de stoomdorsmachine, maar eigenlijk tegen windmolens. De jongen die van luizige, door velen verachte zoon van een plaggenhutbewoner de meest bejaagde en belaagde man van het land wordt. Hij voert de strijd die al tijden in de lucht hangt en slechts een iemand, een aanleiding én iemand met de kracht van het woord nodig heeft om te ontvlammen. Het is niet Bern die het brullend monster van de opstand loslaat, het is de tijd. En eenmaal bevrijd van zijn ketenen, gaat het snuivend en briesend op pad – vuur uit zijn bek, stoom uit zijn ijzeren neusgaten – en vermorzelt alles wat onder zijn poten komt.

  De rebellie van Bern Roffels speelde zich af op het landgoed Hatton-Cromwell, maar had zich overal kunnen afspelen. En speelde zich ook daadwerkelijk overal af. Misschien niet op alle plekken even heftig en zeker niet met zo’n inspirerende leider als hij, maar wel vanuit hetzelfde elan op te staan tegen de stoommachines die duizenden landarbeiders in één klap tot werkeloosheid veroordeelden en in de armoede stortten.

  Een meesterlijke, meeslepende en overtuigende roman over de strijd tegen de stoomdorsmachine en de dramatische sociale omstandigheden die in de jaren dertig van de negentiende eeuw het gevolg waren van de Industriële Revolutie.

  KAF is de vierde roman van Kees Uittenhout

  Kaf_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x29 mm
  Aantal pagina's 545
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Kees Uittenhout
  Biografie

  Kees Uittenhout wordt op 1 augustus 1951 geboren in Utrecht. Hij groeit op met de Beatles, wordt seminarist aan het Bisschoppelijk College in Roermond en glijdt als vanzelf de Flower Power binnen. Zijn artistieke opleiding krijgt hij aan de St. Joost Kunstacademie in Breda. Na zijn afstuderen begint hij een eigen grafisch-designstudio die tot een gerenomeerd bedrijf uitgroeit, mede dankzij zijn teksten. In 2008 verkoopt hij zijn bedrijf en wijdt zijn nieuwe tijd aan het schrijven van historische romans. Zijn eerste roman Gouden Handel verhaalt over de rol van Nederland in de slavernij en trans-Atlantische slavenhandel. Gunner's Woede uit 2014 is het relaas van een stomme Ierse jongen die in de Londense misdaad terechtkomt en verbannen wordt naar Australië. Het boek werd verkozen tot 'Boek van het Jaar' door Bol.com en Brave New Books. Twee jaar geleden kwam Vaders, Zonen & Broers uit, een zes generaties durend epos eindigend in de oprichting van een nazistische 'academie des doods'. KAF is zijn vierde boek.
  Kees Uittenhout heeft volgend jaar vijftig jaar verkering met Marie, heeft twee dochters en drie kleinzonen.

  Verschijningsdatum 23-03-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-133-2
  EAN nummer
  9789463651332
  Auteur
  Kees Uittenhout