Kasper en Lumbricus
Afbeelding van Kasper en Lumbricus
Afbeelding van Kasper en Lumbricus

Kasper en Lumbricus

Een spannend, mysterieus en magisch verhaal, waarin de geschiedenis van Friesland is verwerkt

€ 22,50  Omschrijving

  Ga mee op reis onder de grond …

  Lumbricus ging op zachte fluistertoon verder: “Ik kan met mensen praten, net als mijn grootvader.”
  “Hoe kan dat dan?” vroeg Kasper nieuwsgierig.
  “Daar zal ik je meer over vertellen als we naar Terragrotta gaan.”

  En zo begint Kasper aan een spannende reis onder de grond, samen met de aardwormen Lumbricus en grootvader Terrestris. Ze dringen diep door in de terp van Ekelum en ontrafelen een geheim uit een ver verleden. Maar niets is wat het lijkt …
  Een spannend, mysterieus en magisch verhaal voor kinderen vanaf 9 jaar, waarin de geschiedenis van Friesland is verwerkt. Een must voor elke boekenwurm.

  KasperenLumbricus_Inkijk.pdf

  Boektrailer Kasper en Lumbricus - YouTube

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 268
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Pieter Stoer
  Biografie

  Pieter Stoer (1959, Sexbierum) groeide op aan de waddendijk in Friesland. Hij speelde het liefst buiten in de natuur en struinde als jongen van 10 jaar de velden af op zoek naar oude pijpenkoppen en bronzen munten. Na zijn studie biologische landbouw aan de Landbouw Universiteit in Wageningen brachten zijn speurtochten hem verder van huis. Hij schreef erover in Jeepney Blues, Filippijnse verhalen van een ontwikkelingswerker (1997).
  Terug uit het buitenland besloot hij om een kinderboek te schrijven voor zijn zoon Douwe, waarin de geschiedenis van Friesland op een magische manier tot leven komt. Het mondde uit in een 5-delige serie over Kasper en de worm Lumbricus, die geheimen en raadsels uit een ver verleden ontrafelen. Met deze serie prikkelt de schrijver jonge lezers om zelf ook op onderzoek uit te gaan. In de natuur, cultuur of literatuur, in het heden of het verleden, of in de eigen fantasiewereld. Want overal is een schat te vinden.

  Verschijningsdatum 13-09-2023


  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-567-5
  EAN nummer
  9789463655675
  Auteur
  Pieter Stoer