Klikt het?
Afbeelding van Klikt het?
Afbeelding van Klikt het?
Afbeelding van Klikt het?

Klikt het?

Helder en aansprekend boek over wezenlijke aspecten van de relatie tussen hulpverlener en cliënt

€ 17,50  Omschrijving

  Over de ontmoeting tussen hulpverlener en client

  Om een veilige setting voor de cliënt te creëren, is de ontmoeting nodig tussen hulpverlener en cliënt. Ontmoeten betekent om te beginnen gelijkwaardigheid: ik ben niet beter of verder dan jij. Het betekent ook transparant en echt zijn. Ook dat biedt veiligheid, want dan zijn er geen dubbele agenda’s. Jij bent oké, in wie en waar jij bent, net als ik.

  In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat. Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is.

  In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.

  Formaat 128x192 mm
  Aantal pagina's 101
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes
  Biografie

  Cornélie Spijkerboer (*1961) en Hans Mennes (*1953) zijn psychosociaal (relatie)therapeut en werken samen in hun praktijk Mens in Werking in Houten. Eerder schreven zij het boek Een droom van een relatie. Dit boek is gebaseerd op hun ervaring met zichzelf en met de paren die ze hebben begeleid.

  Verschijningsdatum 07-10-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-086-1
  EAN nummer
  9789463650861
  co-auteur
  Hans Mennes
  Auteur
  Cornélie Spijkerboer