Koningsbrief
Afbeelding van Koningsbrief
Afbeelding van Koningsbrief
Afbeelding van Koningsbrief

Koningsbrief

Verhelderende analyse van tijdgeest in vorm van sleutelroman met levensverhaal van crisisexpert Gert-Jan Ludden als achtergrond

€ 24,50  Omschrijving

  Een hartenkreet aan politiek, openbaar bestuur en media

  “Wees nooit bang je stem te verheffen voor eerlijkheid en waarheid en medeleven tegen onrecht en liegen en hebzucht.” Het zijn deze woorden van de Amerikaanse schrijver William Faulkner die miljoenen verontruste burgers de afgelopen (corona)jaren ertoe brachten niet te zwijgen maar hun stem te laten horen. In Koningsbrief staat het levensverhaal van één van hen centraal. Oud-beroepsmilitair en crisisexpert Gert-Jan Ludden. Zijn ‘spreken’ staat symbool voor vele andere verhalen van burgers, hoe die, tot hun eigen verbijstering, het optreden van de politiek, het openbaar bestuur en de media hebben ervaren. Het gemak waarmee deze institutionele spelers zich schuldig hebben gemaakt aan wandaden tegen de menselijkheid hielden miljoenen mensen voor ondenkbaar.

  Toch is het gebeurd. Zeer velen, vooral de ongevaccineerden, zijn opgejaagd door dienaren van de Kroon. Uitgemaakt voor van alles en nog wat. Door bestuurders vernederd en met de coronapas uit de samenleving gezet en door de mainstreammedia weggezet als oud vuil. Ook de koning zweeg over deze misdaden. Ondanks de woorden van de koning zelf, dat we als samenleving niet normaal mogen maken wat niet normaal is.

  In Koningsbrief, dat zich laat lezen als sleutelroman om de tijdgeest te begrijpen, gaat de hoofdpersoon op zoek naar verklaringen. Waarom wordt er nooit van de geschiedenis geleerd? Wat verklaart het gemak waarmee dienaren van de Kroon zich schuldig maken aan leugens, misleiding en amoreel leiderschap? Een deel van de antwoorden vindt hij, terugkijkend op zijn eigen leven als beroepsmilitair en crisisdeskundige, in zijn eigen zielsgeschiedenis en in de filosofische nalatenschap van oud-koningin Juliana.

  Koningsbrief is een must voor een samenleving die zich wil bevrijden van oude politiek. Voor een samenleving die een nieuw begin wil maken. Waarin de duistere lessen van de coronacrisis wél zijn geleerd. Een boek met een hartenkreet aan de politiek, het openbaar bestuur en de media.


  KoningsbriefBinnenwerkINK.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 276
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hans Siepel, Gert-Jan Ludden
  Biografie

  Hans Siepel (1958) heeft politicologie gestudeerd en gewerkt in diverse communicatiefuncties. Sinds 2005 is hij schrijver, mediatrainer, docent adviseur, vooral op het gebied van overheidscommunicatie en crisiscommunicatie.

  Gert-Jan Ludden (1958) studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Na zijn studie vervulde hij van 1980 tot 1998 diverse functies binnen de sectoren logistiek en personeel van de Koninklijke Landmacht.
  Van 1998 t/m 2011 was hij verbonden aan een organisatie en adviesbureau (Pinpoint) in Delft met specifiek als aandachtsvelden rampenbestrijding, crisisbeheersing en integrale veiligheid. In die periode projecten uitgevoerd binnen ministeries, provincies, veiligheidsregio’s, gemeenten en tal van hulpdiensten.
  Vanaf 2012 is Gert-Jan Ludden eigenaar van het bedrijf SVDC advies in crisisbeheersing.
  Naast de uitvoering van projecten is hij ook actief in het begeleiden van masterclasses crisisbeheersing voor bestuurders en leden van crisisbeleidsteams alsmede het organiseren van kenniskringen, seminars en symposia rond actuele veiligheidsthema’s.
  Sinds september 2019 is hij verbonden als docent aan de Bestuurs Academie Nederland (BAN).
  Hij schreef diverse artikelen en was regisseur/auteur van het boek Grip op Crisis (2016), het boek ‘Crisisbeheersing Witte Kolom’ (2018), het boek Meer Grip op Crisis (2018), het boek Corona onthult systeemcrisis (2021), het boek Leren van corona (2021) en het boek Crisisbeheersing; waardevolle lessen (2023).
  Zijn passie is de schaaksport met als hoogtepunt wereldrecordhouder simultaan schaken in 1997.

  Verschijningsdatum 25-08-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-564-4
  EAN nummer
  9789463655644
  Auteur
  Hans Siepel
  Tweede auteur
  Gert-Jan Ludden