Langs de afgrond
Afbeelding van Langs de afgrond
Afbeelding van Langs de afgrond

Langs de afgrond

Aansprekend boek over de indrukwekkende weg die een Poolse arbeidsmigrant aflegde in zijn gevecht tegen verslaving

€ 19,50  Omschrijving

  Schrijver André Dierick leerde de Poolse arbeidsmigrant Tomasz kennen toen deze 28 jaar oud was. Tomasz had zijn geboorteland Polen zes jaar eerder verlaten. Aanvankelijk vertelde hij dat hij naar Nederland was gekomen, omdat hij dacht hier veel gelukkiger te kunnen worden dan in Polen. Later werd duidelijk dat er ook heel andere redenen waren waarom hij zijn land was ontvlucht.
  De schrijver kwam met hem in contact door het project Samenspraak, bedoeld om mensen met reeds enige ervaring in het spreken van de Nederlandse taal verder te helpen.
  Ze spraken wekelijks een uur met elkaar. André slaagde erin het volledige vertrouwen van Tomasz te winnen, die daardoor meer en meer inzicht gaf in zijn geschiedenis. Samen besloten ze dat André daar een boek van zou maken.
  Dit boek, Langs de afgrond, geeft een indringend beeld van een man in gevecht met zijn verslaving aan alcohol en drugs. Een prachtig, diepgaand en boeiend verhaal.

  Van André Dierick verschenen eerder twee autobiografische boeken: In ons vak is nooit iets zeker (2009) en Over leven na verlies (2020).

  Langsdeafgrond_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 189
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur André Dierick
  Biografie

  André Dierick is in 1942 geboren in de lichtstad Eindhoven waar hij tot 1973 heeft gewoond.
  Na de lagere school St. Martinus in het stadsdeel Tongelre en een creatieve vakopleiding tot meubelmaker stuurde de muze hem een andere richting uit.

  Onderbroken door zijn militaire dienstplicht studeerde hij elf jaar aan het Brabants Conservatorium waar hij drie einddiploma’s behaalde, een instrumentale akte en de aktes “Schoolmuziek” en “Theorie der Muziek”. Een groot deel van zijn studiejaren werkte hij als muziekleraar aan diverse muziekscholen en was gedurende een zestal jaren koordirigent. Uiteindelijk werd hij in 1973 directeur van de rijkserkende muziekschool in Oss naar welke plaats hij ook verhuisde. Inmiddels was hij getrouwd met Nettie en kregen zij drie dochters Marian, Annet en Margo.

  Een deel van zijn vrije tijd was hij te vinden achter zijn typemachientje en schreef over allerlei onderwerpen en enkele romans die in een doos op zolder verdwenen. Ook schreef hij gedurende een tiental jaren op freelance basis artikelen voor sportbladen uitgegeven door Interdijk BV. Zijn tweede hobby, fotograferen, kwam daarbij goed van pas omdat hij daardoor de bijbehorende foto’s kon aanleveren.
  Door moeilijke jaren heen werd zijn schrijfhobby bijna een therapeutische bezigheid door dingen “van zich af te schrijven”. Enkele jaren geleden is hij begonnen om oud materiaal te herzien waardoor zijn schrijfhobby een extra dimensie kreeg. Pas in de herfst van zijn leven en in de lente van 2009 verscheen bij uitgeverij zijn eerste boek “In ons vak is nooit iets zeker”. In 2020 verscheen zijn tweede boek Over leven na verlies.

  Verschijningsdatum 01-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-479-1
  EAN nummer
  9789463654791
  Auteur
  André Dierick