Leestekens | Levenskunst van mensen met dementie
Afbeelding van Leestekens | Levenskunst van mensen met dementie
Afbeelding van Leestekens | Levenskunst van mensen met dementie

Leestekens | Levenskunst van mensen met dementie

Leestekens leidt de lezer binnen in de leefwereld van mensen met dementie en in hun taal, het dementees.

€ 19,95  Omschrijving

  Mensen met dementie brengen ons bij genegeerde of veronachtzaamde dimensies van mens-zijn. Hun (lichaams)taal is een vindplaats van zin, heeft vaak meer dan twee kanten en steekt dikwijls drie lagen diep. Ontruiming van het geheugen lijkt wel gecompenseerd te worden door kennis van het hart. De kluts is kwijt, maar de beleving van toen is niet verdwenen. Het gevoel is puntgaaf en adequaat, het emotionele geheugen lijkt onverwoestbaar. Kloppen de vertelde feiten niet? Doet volstrekt niet ter zake: de beleving is ook een feit.

  Een komma dus.

  Leestekens is een oproep om u te laten ontvangen in de leefwereld van mensen met dementie en u te concentreren op hun tegoed. Een uitnodiging om verder te lezen na de komma. Om de tekens te verstaan van de levenskunst die zij zichzelf, elkaar, u en ons allemaal te geven hebben. Nu eens splinterachtig klein, dan weer knetterend direct. Maar altijd echt, door en door echt.

  Formaat130x190
  Aantal pagina's182
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurPaula Irik
  Korte levensbeschrijving

  Drs. Paula Irik (1952) werkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Naast publicaties over buurt- en arbeidspastoraat schreef zij samen met Irene Kruijssen Sprekende handen. Een methodiek voor ontmoetingsgroepen met dementerende mensen (2010) en Het gevoel blijft. Poëzie uit Gaasperdam (2012).
  In 2013 verscheen haar boek Als het maar echt is. Over de zachte kracht van mensen met dementie.

  Verschijningsdatum2014-03-14

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-612-8
  EAN nummer
  9789089546128
  Auteur
  Paula Irik