Leven tussen Leegte en Liefde
Afbeelding van Leven tussen Leegte en Liefde
Afbeelding van Leven tussen Leegte en Liefde

Leven tussen Leegte en Liefde

Indringend beeld van situatie in verpleeghuizen/woon-zorgcentra in coronatijd

€ 13,95  Omschrijving

  In coronatijd hebben met name zorgmedewerkers elke dag opnieuw een marathon gelopen, weken achter elkaar. In dit boek geeft Fia Oomen een kijkje in de wereld van de zorg voor een heel kwetsbare groep, de bewoners in verpleeghuizen/woon-zorgcentra. Vanaf half maart werkte ze grotendeels vanuit huis en beschrijft de werkzaamheden in coronatijd, het contact met familie, bewoners en zorgmedewerkers, wat de crisis met de mensen heeft gedaan, wat haar pijnlijk heeft geraakt en waardoor ze werd bemoedigd.
  Ook bevat het boek een terugblik vanuit de verschillende locaties van haar werkgever Warande en vanuit verschillende disciplines.
  Hiermee geeft ze een indringend beeld van een grote groep kwetsbaren achter gesloten deuren, die in coronatijd extra moesten worden beschermd. En dat werd met heel veel liefde gedaan, door teams waarin veel saamhorigheid heerste. Het troostende van de verhalen in dit boek is om te zien: al kon de familie helaas niet bij ze zijn, ze waren niet alleen.

  LeventussenLeegteenLiefde_Inkijk.pdf

  Formaat 125x192x16 mm
  Aantal pagina's 172
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Fia Oomen
  Biografie

  Fia Oomen, 1955, werkt sinds 1998 binnen de Warande-Zeist op de psychogeriatrische, somatische en revalidatieafdelingen. In 2007 studeerde zij af op cross-culturele theologie met als bijvakken Nederlandse literatuur vanaf 1880 en pastorale psychologie. De titel van haar afstudeerscriptie luidde: ‘Presentie en Aandacht en de psychogeriatrische pastor; over troost als erkenning van eindigheid’. In 2009 werd zij bevestigd als predikant maar bleef in dienst bij Warande als geestelijk verzorger. In 2013 rondde ze, in opdracht van Warande, een onderzoek over mantelzorgers af met een symposium onder dezelfde titel ‘In andermans Handen maar Naast-en-Betrokken’, met als subtitel ‘zorg in wederkerigheid’. Van haar hand verscheen in 2017 het boek Gebroken Glas, praktijkverhalen van een geestelijk verzorger.

  Verschijningsdatum 4-7-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-240-7
  EAN nummer
  9789463652407
  Auteur
  Fia Oomen