Licht in de duisternis
Afbeelding van Licht in de duisternis
Afbeelding van Licht in de duisternis

Licht in de duisternis

Praktische en uitvoerige handleiding voor het toepassen van tekentherapie

€ 36,50  Omschrijving

  Kennismaken met het tekenalfabet en de genezende kracht ervan

  In dit boek laat de schrijfster Anna Dekker-Koopman (1948) zien hoe belangrijk het voor haar was om de teken-taal ter beschikking te hebben om haar trauma’s te kunnen verwerken. Pas toen ze via tekeningen ‘tekens’ gaf aan haar behandelaars, kon deze taal voor haar gaan spreken over datgene waar ze zelf geen woorden voor had. Het bleek een prachtig expressie-, diagnose- en communicatiemiddel te zijn en werkte daardoor zeer effectief.
  Zo kon haar scheefgroei in haar totale wezen zichtbaar worden en haar lichaam genezen van invaliditeit. Daardoor kon zij uit de slachtofferrol komen en haar eigen persoonlijkheid en talenten ontdekken en uitdragen.
  Deze ‘taal’ fascineerde haar dermate dat ze zich via de 4,5 jarige Hbo-Opleiding Genezend Tekenen heeft bekwaamd in het leren lezen van tekeningen en om er als docente en therapeute mee werkzaam te zijn. In haar jarenlange praktijkervaring (18 jaar) nam de passie voor deze ‘taal’ nog meer toe en dook zij dieper in deze materie om de herkomst ervan te onderzoeken.
  Op deze manier liet ze haar licht schijnen in de duisternis.
  Ze kwam uit bij het wonder van de schepping en de manieren om dit wonder door te kunnen geven: onze taal. Deze bestaat uit het geven van klanken, gebaren en tekens. Tekens geven we niet alleen via lichaamstaal maar ook via letters, die we hebben geleerd om te kunnen schrijven. Ieder mens blijkt zijn/haar eigen handschrift te hebben dat bij bestudering ervan veel vertelt over onze persoonlijkheid. Letters zijn op deze manier kleine tekeningetjes geworden die iets over ons zeggen. Een logische gevolgtrekking is dat ook de tekens die we geven via onze tekeningen, iets zeggen over onze persoonlijkheid.
  Anna heeft via haar eigen onderzoek aangetoond dat elk facet van ons bestaan hier op aarde is gekoppeld aan een eigen teken in de teken-taal. Zo ontstond het tekenalfabet.
  In het eerste deel van dit boek wordt dit onderzoek uitvoerig beschreven als inleiding tot het tweede deel, het tekenalfabet. In dat deel wordt elk van de dertien levensthema’s uitgebreid belicht, beschreven en organisch gekoppeld aan het teken van het tekenalfabet. Daarnaast laat het ook zien op welke manieren je dit teken tot expressie brengt, welke diagnose je eraan kunt koppelen en hoe je ermee communiceert. Haar eigen persoonlijke- en praktijkervaringen vormen hierin de basis. Het geheel is ruim voorzien van eigen tekeningen als voorbeeld.
  Het schrijven van dit boek laat Anna’s dankbaarheid aan dit wonder van de schepping zien.
  Zoals ons schrijfalfabet in de afgelopen eeuwen een zegen voor de mensheid is gebleken, zo kan ook dit tekenalfabet van onschatbare waarde voor ons zijn.
  Inmiddels is Anna gepensioneerd en heeft haar praktijk beëindigd en gebruikt de tekentherapie heel af en toe wanneer ze iemand begeleidt. Van haar hand verschenen in 2015 twee boeken die door uitgeverij Elikser zijn uitgegeven. De autobiografie Onthecht (onder het pseudoniem Hannah Breeveldt) en de roman Het belang van vertrouwen.
  De eerste twee drukken van het boek Licht in de duisternis zijn in 2009 uitgekomen en in eigen beheer uitgegeven. Anna heeft dit boek herschreven en het boek wordt nu uitgegeven door uitgeverij Elikser. Elikser geeft ook haar zesde boek Een fleurig boeket uit, opnieuw een roman, die tegelijk met dit boek verschijnt.


  Formaat 210x295x20 mm
  Aantal pagina's 275
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anna Dekker-Koopman
  Biografie

  Anna Dekker-Koopman (1948) heeft in haar leven vele verschillende baantjes gehad. Zij publiceerde twee boeken met humoristische verhaaltjes uit haar eigen leven in het West-Friese dialect (1992 en 1996).
  Tijdens en na een ingrijpende therapieperiode (1992-1997) volgde ze de opleiding tot Tekentaaldocent en Tekentherapeut aan de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. In 2009 publiceerde ze een zeer uitgebreid naslagwerk over de tekentaal Licht in de duisternis (heruitgave 2017). Haar eigen persoonlijke en praktijkervaringen vormen hiervoor de basis. In 2015 verschenen de autobiografie Onthecht (onder pseudoniem Hannah Breeveldt) en de roman Het belang van vertrouwen. En in 2017 Een fleurig boeket – Portret van een familie.

  www.anna-dekker-koopman.nl

  Verschijningsdatum 08-04-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-941-9
  EAN nummer
  9789089549419
  Auteur
  Anna Dekker-Koopman