Lichtbundel | Inspiratie voor mantelzorgers
Afbeelding van Lichtbundel | Inspiratie voor mantelzorgers
Afbeelding van Lichtbundel | Inspiratie voor mantelzorgers

Lichtbundel | Inspiratie voor mantelzorgers

Gebundelde columns over ervaringen met dementie, waarbij de schrijver in elk verhaal op zoek gaat naar iets positief

€ 16,50  Omschrijving

  Toen bij zijn vrouw Ann de dementie al hard had toegeslagen en hij steeds minder makkelijk contact met haar kon krijgen, ging Ernst Buning liedjes voor haar zingen. Telkens als hij voor haar speelde en zij op de muziek reageerde, vergat hij voor even de harde werkelijkheid, voelde een saamhorigheid en genoot van het moment. Ook na het overlijden van zijn vrouw, in de zomer van 2011, bleef hij muziek maken. Eind 2012 mondde dat uit in een eenakter, waarin hij aan de hand van liedjes en anekdotes het verhaal vertelde over haar dementie en wat dat met hen deed. Hij trok het land door en trad op in Alzheimer Cafés, op symposia en tijdens trainingen voor professionals. Hij ontmoette mensen die zich in zijn verhaal herkenden en was geraakt door de vele hartverwarmende gesprekken.

  Deze ontmoetingen waren voor hem aanleiding te gaan schrijven. Het werden korte verhalen, die hij vanaf september 2013 wekelijks op zijn website publiceerde. Het schrijven hielp hem bij de verdere verwerking en gaf nieuwe inhoud aan zijn leven. Voor anderen waren zijn verhalen ook zinvol: lezers werden geraakt, vonden troost, werden geïnspireerd om zaken anders te bekijken of kregen nieuwe energie om nog even vol te houden.

  Na veertig verhalen besloot hij ze te bundelen. Omdat hij in elk verhaal op zoek gaat naar iets positiefs, koos hij voor de naam Lichtbundel. Want zelfs als de dag ten einde komt en er lange schaduwen vallen, zijn er altijd nog restjes zonnestralen die licht en warmte kunnen geven.

  Formaat

  145x210 mm

  Aantal pagina's 134
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Ernst Buning

  Biografie

  Ernst Buning (1953) is ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorg en dementie. Bij zijn vrouw Ann (1943) werd in 2006 Frontotemporale dementie vastgesteld. Zij overleed in 2011.
  Zijn ervaringen als mantelzorger komen op diverse manieren terug in zijn werk. In een Eenakter vertelt hij met liedjes en anekdotes zijn verhaal in Alzheimer Café’s, op trainingen en tijdens symposia. Daarnaast schrijft hij columns naar aanleiding van bijzondere ontmoetingen, gebeurtenissen en herinneringen die een raakvlak hebben met dementie. Ook geeft Buning speciale workshops voor mantelzorgers, waarin hij mensen helpt om op een andere manier om te gaan met een dierbare die dementie heeft.

  Naast ervaringsdeskundige, is Buning psycholoog en directeur van het trainings- en consultancy bedrijf Quest for Quality BV ( www.Q4Q.nl)

  Buning heeft twee kinderen (30 en 31 jaar) en woont met zijn vriendin en haar dochter in Ilpendam.

  Verschijningsdatum

  22-10-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-695-1
  EAN nummer
  9789089546951
  Auteur
  Ernst Buning