Littekens
Afbeelding van Littekens
Afbeelding van Littekens

Littekens

Aansprekend boek over het leven in Bulgarije voor en na de val van de Berlijnse muur

€ 22,50  Omschrijving

  Het gedroomde Westen was een onbereikbare droom voor de gewone Bulgaar. Als je daar wilde wonen, moest je vluchten en de gevolgen daarvan dragen. Dat betekende: voor altijd afscheid nemen van familie en vrienden, zonder de mogelijkheid te hebben ze ooit weer te ontmoeten en contact te houden. Maar je moest eerst een vergunning hebben om naar het Westen te reizen.

  De jonge vrouw Rada probeert zich in het Bulgarije van voor de val van de Berlijnse Muur te ontwikkelen als kunstenares. Ze moet aan allerlei regels voldoen en de ‘partij’ met zijn verspieders volgt alles wat ze doet. Langzamerhand krijgt ze erkenning voor haar werk en kan zich steeds beter en verder ontwikkelen. Een keerpunt in haar leven is haar ontmoeting met Alex, een toerist uit Nederland, op wie ze verliefd wordt en hij op haar. Door hem leert ze de vrije wereld kennen, tot dan toe onbereikbaar. Maar als de Berlijnse Muur valt, verandert alles.

  In dit uitermate boeiende boek laat Milena Tzankova haar licht schijnen op een wereld waar langzaam de sfeer van controle en doem verdwijnt. Verontrustend als je ziet, hoe lang er nog heel veel van de oude machtsverdeling overblijft. Spannend en enerverend om te lezen wat er mogelijk is als de sluier wegtrekt.


  Littekens_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x26 mm
  Aantal pagina's 385
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Milena Tzankova
  Biografie

  Milena Tzankova is een Nederlandse kunstenares, oorspronkelijk afkomstig uit Bulgarije. Ze woont en werkt in Nederland vanaf 1992. Ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie in Sofia in 1986 en wijdde zich aan schilderen en fotografie. Ze werkte tevens als docente tekenen en kunstgeschiedenis aan het Nationale Professioneel Gymnasium voor polygrafie en fotografie in Sofia. Haar artistieke wijze van uitdrukking varieert van het schilderen van landschappen tot het grafisch bewerken middels de computer en fotografie.
  Momenteel is zij betrokken bij een project betreffende de naweeën van het vallen van het IJzeren Gordijn, wat het lot van zoveel mensen heeft bepaald. Als deel hiervan heeft zij eerder het boek Leven onder de rode ster geschreven, dat een beeld geeft van het leven aldaar van voor 1989.

  Verschijningsdatum 14-10-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-273-5
  EAN nummer
  9789463652735
  Auteur
  Milena Tzankova