Los Lunáticos
Afbeelding van Los Lunáticos
Afbeelding van Los Lunáticos

Los Lunáticos

Gepassioneerde en humoristische beschrijving van geschiedenis multicultureel dans- en performancegezelschap Los Lunáticos

€ 24,50  Omschrijving

  Wat begon met een toevallige ontmoeting tussen twee dansers, groeide in razend tempo uit tot een succesvol multicultureel dans- en performancegezelschap. Los Lunáticos – opgericht door Johan Meijering en zijn Finse danspartner Marjatta Ranta-Iso – maakte van 2000 tot 2005 een stormachtige ontwikkeling door die letterlijk leidde van milonga tot theater. Als Maangekken deden zij hun naam eer aan, getuige een recensie uit 2001 in het Groninger cultuurmagazine Expression: '(…) Deze temperamentvolle mensen brengen een mix van tango en theater, zang en dans. Hun stemmingen wisselen elkaar snel af, en de emoties laaien hoog op. Voor deze maangekken is tango vooral een middel om te laten zien wat er onderhuids zoal kan broeien in de dans. Kortom: passie ten voeten uit. '

  In 2003 trad gitarist Hans Kromme toe tot het gezelschap, later dat jaar gevolgd door een tweede tanguera, de Marokkaanse Fatiha Balghiti. Zij vormden de kroon op het gezelschap. Samen met hen, beschrijft Johan Meijering gevoelvol en met humor deze bevlogen periode in retrospectief.

  Dit boek is een ode aan de Argentijnse tango, maar bovenal een ode aan het experiment, waarbij vermoede én onvermoede talenten creatief en met hartstocht voor het voetlicht worden gebracht.

  LosLunaticos-inkijk-klein.pdf

  Formaat 200x250 mm
  Aantal pagina's 156
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Meijering
  Biografie

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de RUG. Hij werkte aanvankelijk bij de gemeentepolitie en later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu. Hij voerde jarenlang campagne tegen het afsteken van het consumentenvuurwerk en schreef daar drie boeken over. Ook pleitte hij voor een referendum over het geldverslindende Groninger Forum. Hij is een bevlogen man, die staat voor zijn idealen. Andere boeken van zijn hand: Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht en La Pasión, over zijn tangocentrum in Groningen.

  Verschijningsdatum 08-09-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-569-9
  EAN nummer
  9789463655699
  Auteur
  Johan Meijering