Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst
Afbeelding van Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst
Afbeelding van Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst

Majoor-arts Tiddo Reddingius in Albanese krijgsdienst

Relaas van militair arts Tiddo Reddingius in Albanië, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, gebaseerd op veertigtal brieven aan zijn vrouw.

€ 19,95  Omschrijving


  Maart-augustus 1914 als deelnemer aan Nederlandse vredesmissie

  Zoals de titel van dit boek aangeeft, verbleef Tiddo Reddingius (Ten Boer 1873-Velp 1961), als militair arts, een klein halfjaar in Albanië. Aan de missie was de opdracht gegeven een Albanese gendarmerie op te richten.

  Voor Tiddo en zijn collega-officieren zou het een uiterst moeizame taak worden: een primitief, chaotisch land, een nieuwe staat met aan het hoofd een buitenlandse, zwakke vorst, externe inmenging, interne verdeeldheid, opstandelingen, bloedige gevechtshandelingen, politieke intriges, onenigheid en rivaliteit aan de leiding van de vredesmissie en de dood van luitenant-kolonel Thomson.
  En dit alles speelde zich af in de Balkan, het “kruitvat van Europa”.

  Het veertigtal brieven dat Tiddo vanuit de Albanese kuststeden Valona en Durazzo schreef aan zijn vrouw Annette, vormden de belangrijkste bron voor dit rijk geïllustreerde boek. De lezer zal kennisnemen van een klein stukje interessante geschiedenis van Albanië, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's148
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohn von Mühlen
  Korte levensbeschrijving

  John von Mühlen werd in 1940 in Surrey, Groot-Brittannië, geboren. Als kind woonde hij in Wassenaar en Batavia. Zijn middelbare schoolopleiding volgde hij in Frankrijk, aan het Lycée International de Saint-Germain-en-Laye. Daarna studeerde hij rechten aan de Universiteit van Utrecht. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij bij de Koninklijke Marine.

  Na zijn studie trad hij in Nederlandse diplomatieke dienst. Hij was werkzaam op posten in West- en Oost-Europa (o.m. de Balkan), in Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

  In 2005, bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, vestigde oud-ambassadeur Von Mühlen zich in Frans Baskenland, samen met zijn vrouw Danielle, kleindochter van Tiddo Reddingius.

  John von Mühlen (1940-2018)

  Verschijningsdatum2014-04-23

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-618-0
  EAN nummer
  9789089546180
  Auteur
  John von Mühlen