Mat
Afbeelding van Mat
Afbeelding van Mat

Mat

Bijzonder beeld van hulpverlening in de jaren ’90 in boeiende en aangrijpende roman

€ 19,50  Omschrijving

  Het naar binnen vallende zonlicht scheen precies op het schaakbord, alsof het uitdagend wenkte.
  Ze keek en zag de zwarte koningin, neerkijkend vanuit de linkerhoek op het kleine witte legertje, trots en onaantastbaar. Voor het eerst drong zich de gedachte op dat ze tegen een levend mens speelde, een brein dat verscholen ging achter de hand die de schaakstukken verzette.

  Een warme junidag in 1985.
  Een ontmoeting tussen twee bijzondere kinderen.
  Een geheime belofte.

  De negentien jaar oude Myranda gaat zwijgend door het leven. Een veilig leven waarin ze zich gekoesterd voelt door de beschermende liefde van haar moeder en haar oma. Als ze gaat studeren aan de sociale academie en daar Raël ontmoet, begint de muur van veiligheid langzaam af te brokkelen. Beloftes uit het verleden komen in een ander daglicht te staan en de verwarring slaat bij Myranda toe.
  Het is mei 1991. Een maand uit het leven van Myranda, waarin alles wat eerst duidelijk en afgebakend was, ineens overhoop wordt gegooid door onverwachtse gebeurtenissen.

  De schijfster schetst in de roman Mat een beeld van de hulpverlening in de jaren negentig, een tijd waarin onder het politieke beleid van een sociale regering veel mogelijk was en hulpverleners met nieuwe ideeën naar de zorg keken.

  Mat_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 258
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Sifre van der Linde
  Biografie

  Monique van der Linde (1974) is getrouwd en moeder van twee dochters. Zij werkt sinds 1990 in de hulpverlening en is afgestudeerd sociaal pedagogisch medewerker. Ruim twintig jaar heeft zij gewerkt met mensen met aangeboren en niet-aangeboren hersenletsel. Hiermee is zij gestopt toen haar man anderhalf jaar geleden een hartstilstand kreeg en sindsdien herstellende is na een lange ziekenhuis- en revalidatieopname. Omdat het werk dat ze deed te confronterend was is ze hiermee gestopt. Toch wilde ze graag wat blijven doen en daarom werkt ze sinds een halfjaar als thuiszorgmedewerker bij ouderen in de huishouding. Verhalen schrijven doet ze al sinds ze een klein meisje was en het is altijd haar wens geweest een boek te schrijven dat uitgegeven zou worden. Het boek ‘Mat’ is gebaseerd op gebeurtenissen uit haar eigen leven.

  Verschijningsdatum 26-03-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-325-1
  EAN nummer
  9789463653251
  Auteur
  Sifre van der Linde