Melodie van een eiland
Afbeelding van Melodie van een eiland
Afbeelding van Melodie van een eiland

Melodie van een eiland

Spannend verhaal over de zinderende zomer van Vera, die haar hele leven en dat van haar gezin op zijn kop zet.

€ 24,50  Omschrijving

  Een verrassend debuut, deze creatieve compositie van proza, poëzie en muziek.
  Het boek leest als het script van een meeslepende sensuele film, ondersteund door romantische muziek, de hitsingle ‘Liefde aan Zee’ gecomponeerd door de hoofdpersoon, Vera.
  Het verhaal beschrijft op schilderachtige wijze de zinderende zomer van Vera, haar blinde zoon Robby, haar man Wessel, leraar aan een basisschool op Terschelling en diens vriendengroep: Sven, de beroepszeiler, Jurre, de kunstschilder, Alex, handelsman.
  Het boek schetst hun spannende avonturen en relaties op Curaçao, Terschelling, de Friese meren en in Amsterdam.
  Vera wordt door Sven - hij moet een zeiljacht prepareren voor de overtocht naar Nederland - en diens opdrachtgever uitgenodigd voor een vakantie op Curaçao. De toegewijde en evenredige Vera, de rots in de branding van haar gezin, raakt verstrikt in een web van dreigementen en intriges. Tijdens een Caribisch dansfeest ervaart zij heftige gevoelens voor een artiest.
  Lugubere vondsten, meedogenloze mensen, een escalerende liefdesrelatie zijn slechts enkele ingrediënten van een gepassioneerd verhaal.
  De verrassende apotheose van deze aansprekende roman speelt zich af op Terschelling.
  Humor, sport, informatieve natuurbeschrijvingen, een filosofische inslag zijn eveneens kenmerken van deze pageturner met een adembenemend tempo.

  Vera`s song: Liefde aan Zee

  Het stormt in mijn hart en het golft in mijn bloed
  Ja jouw liefde de branding, jouw ogen eb en vloed.
  Het trilt in mijn lijf en het suist in mijn hoofd
  Want je lacht als het zonlicht, je stem die mij belooft…

  Formaat145x210
  Aantal pagina's404
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJaap Kooistra
  Korte levensbeschrijving

  Jaap Kooistra, Warten 1946, was veertig jaar als inspirerend docent/directeur werkzaam in het Voortgezet Onderwijs, initieerde o.a. een nieuw concept voor de praktijkgerichte vakken in het VMBO en ontwikkelde het project ‘De harmonieuze school’.
  Hij is een creatieve duizendpoot. Naast zijn werk presenteerde hij zich als dichter, schilder, toneelschrijver en musicus. Onlangs vierde hij zijn vijfentwintigjarig jubileum als schrijver/componist van revues en musicals. Over werk en hobby`s verzorgt hij lezingen.
  De bevlogen sportliefhebber verdiende zijn sporen in de zeil-, schaats-, korfbal- en drafsport. Hij schrijft humoristische columns, o.a. over het reilen en zeilen in de voetbalsport.

  Verschijningsdatum2013-10-06

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-574-9
  EAN nummer
  9789089545749
  Auteur
  Jaap Kooistra