Melodie
Afbeelding van Melodie
Afbeelding van Melodie

Melodie

Vertelling over een reis via Australië naar de Solomoneilanden met als rode draad de beweging van het verlangen

€ 15,95  Omschrijving

  Het verlangen om God te zoeken is zo groot dat Martine, de hoofdpersoon in deze vertelling, niet anders kan dan op reis gaan. Ze wil een samenleving zoeken waar het nog stil is, waar eenvoud en rust heersen. Via Australië, waar ze vrienden ontmoet, komt ze op de Solomoneilanden. Ze woont een tijd in de bush en maakt deel uit van een kleine gemeenschap. Daar, aan de andere kant van de wereld, hoopt ze dichter bij zichzelf en bij de Bron van het Leven te komen. Als een rode draad door het verhaal heen speelt de beweging van verlangen – zoeken – omkering, zoals die verwoord wordt door Johannes van het Kruis in het Cantico Espiritual, zijn geestelijk hooglied. Het is een zich steeds herhalende melodie in een mensenleven, een lied dat zijn voltooiing pas vindt bij thuiskomst. Een roman voor mensen die het mystieke verlangen verstaan.

  Prof. Dr. H.H. Blommestijn: ‘Het is een prachtige vertelling met duidelijke persoonlijke en ervaringsmatige kennis van zaken. Naast de uiterlijke reis wordt een innerlijke reis beschreven met spirituele diepgang die geen ogenblik verslapt.’

  Meer info: www.margreet-meijer.nl

  Formaat130x210 mm
  Aantal pagina's128
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurMargreet Meijer
  Korte levensbeschrijving

  Margreet Meijer (1947) studeerde o.a. sociale pedagogiek en theologie en is sinds vele jaren werkzaam als geestelijk verzorger. Tevens bezoekt zij namens de Stichting Epafras Nederlanders in buitenlandse detentie. Zij groeide op in Den Haag en woont thans in Twente.
  Eerder verscheen van haar hand Brak land, mystiek voor beginners (Valkhof Pers), dat naast een innerlijke reis, ook haar voetreis beschrijft van Maastricht naar Rome.
  Op reis gaan is voor Margreet in haar schrijven een metafoor voor haar zoektocht naar God. Ook in Melodie gaat de hoofdpersoon op reis om haar verlangen te volgen.

  Verschijningsdatum2013-08-31

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-561-9
  EAN nummer
  9789089545619
  Auteur
  Margreet Meijer