Memoires van een marktkoopman
Afbeelding van Memoires van een marktkoopman
Afbeelding van Memoires van een marktkoopman

Memoires van een marktkoopman

Vermakelijke verhalen over het leven van een verkoper van boeken op markten

€ 14,50  Omschrijving

  De ontdekking van de Borneomens is de naam van een biografie die kleinzoon Laurens Hakluyt over zijn beroemde grootvader Alexander Hakluyt heeft geschreven. In de jaren twintig van de vorige eeuw ontdekte de toen nog jonge Alexander de povere resten van een mensachtige in het oerwoud van Borneo. Tot grote teleurstelling van Laurens werd de biografie door de critici niet met open armen ontvangen.

  Dat brengt hem ertoe zijn geluk op boekenmarkten te beproeven. Hij is ervan overtuigd dat er voldoende interesse bij lezers bestaat om zijn boek naar een tweede druk te stuwen. Bovendien voelt hij zich tegenover zijn grootvader, op wiens vondst destijds eveneens negatief werd gereageerd, verplicht om niet bij de pakken neer te zitten.

  Op de markten voert Laurens talloze absurde en vaak hilarische gesprekjes met potentiële klanten. Daarnaast hebben zijn buren, vaak antiquaren met grote specifieke kennis, hem van alles te vertellen.

  Van meet af aan wordt hij lastiggevallen en geïntimideerd door een man die beweert dat hij een meesterwerk heeft geschreven dat in het hele land een schok zal veroorzaken. Uiteindelijk komt het op de Groningse kerstmarkt tot een beslissende confrontatie.

  Memoiresvaneenmarktkoopman_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 107
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Gerrit Jan Zwier
  Biografie

  Gerrit Jan Zwier is zowel de auteur van reisboeken over noordelijke landen (Altijd Noorwegen en het recente Er gaat niets boven Zweden), als van wandelboeken over Noord-Nederland, zoals Wandelen is stilstaan bij de dingen en Wandelgeluk.

  Verschijningsdatum 12-12-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-600-9
  EAN nummer
  9789463656009
  Auteur
  Gerrit Jan Zwier