Mijmersteen
Afbeelding van Mijmersteen
Afbeelding van Mijmersteen

Mijmersteen

Een spannend verhaal over een Zweeds eiland waarin werkelijkheid en onwerkelijkheid vloeibaar worden en niet meer van elkaar te onderscheiden zijn

€ 20,-  Omschrijving

  ‘Ze heeft weer toegeslagen. Ze weten het zeker. Onderling spreken ze erover, van man tot man, zelden in een groep, uit schaamte.’

  Vastbesloten haar leven een nieuwe wending te geven, verhuist Ismey naar een oude pastorie met bijgebouwen op de noordelijke punt van het Zweedse eiland Lönnö. Als kunstenaar, kunstenmaker zoals zij zichzelf liever noemt, was zij vanaf dag één verliefd op de zon, de zee en de betoverende natuur van het eiland. Ze wil breken met het verleden en afrekenen met de oude demonen die haar achtervolgen.

  De Zweedse cultuur en taal zijn nieuw en soms confronterend, maar Ismey gaat de uitdagingen dapper aan. Ze legt contacten met bewoners van het eiland en voelt zich enerzijds thuis, maar anderzijds bekruipt haar ook vaak een vreemd gevoel. Er gaan mysterieuze verhalen rond op het eiland. Er is een verholen revolte gaande. Plots verdwijnen er mensen, mannen. Het brengt Ismey in verwarring. Twijfelend en worstelend met haar identiteit, haar rol als vrouw en haar plek in de eilandgemeenschap, probeert Ismey het leven tot kunst te maken.

  Dit boek geeft een verrassende inkijk in de Zweedse cultuur, in de sociale verhoudingen binnen een eilandgemeenschap en de positie van de vrouw op zoek naar vrijheid.

  Mijmersteen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 200
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Co Conelis
  Biografie

  Co Conelis, pseudoniem van Cor de Bode (Boskoop 1948), heeft meer dan veertig jaar ervaring als psychotherapeut, organisatieadviseur, directeur en bestuurder van instellingen en klinieken in de Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland. In 1999 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op een specifieke behandelmethode voor het doorbreken van impasses in de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Hij publiceerde als auteur en coauteur een aantal boeken in zijn vakgebied, waaronder een biografie van een bijzondere Joodse jongen ‘Daniel’.

  Al meer dan twintig jaar reist en verblijft hij voor langere periodes in Brazilië , het land waar zijn debuutroman Dit is voor jou zich afspeelt. Na een emigratieperiode in Zweden, woont en werkt hij in een klein wierdedorp niet ver van de Waddenkust van Groningen. De intense ervaringen als emigrant met de Zweedse natuur en cultuur zijn de inspiratiebron voor zijn tweede roman Mijmersteen, een mysterieuze revolutie op een Zweeds eiland.

  Verschijningsdatum 15-10-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-577-4
  EAN nummer
  9789463655774
  Auteur
  Co Conelis