Minkes ring
Afbeelding van Minkes ring
Afbeelding van Minkes ring

Minkes ring

Ontroerend en verbijsterend familieverhaal over ambitieuze Friese boerendochter en levensbepalende keuzes

€ 20,-  Omschrijving

  Minke wordt op 30 augustus 1900 geboren in het Friese Kortezwaag. De jongste dochter van Jan Tjalles de Jong en Aanke Fokkes Boersma blinkt uit op de lagere school. Als enige meisje uit het dorp en wijde omgeving gaat zij op vijftienjarige leeftijd naar de normaalschool in Apeldoorn. Daar volgt ze de opleiding tot onderwijzeres.

  Minke is intelligent én ambitieus. Ze trouwt met Jurjen Visser, een gedreven jongeman die carrière maakt als bestuurder in de gemeente Naarden. Samen met haar man beweegt ze zich moeiteloos in de hoogste kringen van het land. Ze wordt echter gedwongen om een keuze te maken die haar de rest van haar leven zal achtervolgen.

  Minkes ring is een geromantiseerde, op feiten gebaseerde historische vertelling. Op grond van verhalen, foto’s van familie en documentatie van internet heeft Wiep-Fenna de Jong het fascinerende verhaal van oudtantes Minke, Fardouw en haar eigen familie opgetekend.

  Een ontroerend en verbijsterend verhaal.

  Minkesring_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 195
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Wiep-Fenna de Jong
  Biografie

  Tijdens haar carrière in de modebranche schreef Wiep-Fenna de Jong wekelijkse blogs over modetrends en haar gezin. In 2011 kwam haar eerste roman Het Nonnetje, een verborgen liefde uit, gevolgd in 2014 door Misstappen. In 2021 verscheen Eilandvilla’s, een vervolg op het eerste boek. Wiep-Fenna woont in Oranjewoud, Fryslân.

  Verschijningsdatum 11-12-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-494-4
  EAN nummer
  9789463654944
  Auteur
  Wiep-Fenna de Jong