Mist
Afbeelding van Mist
Afbeelding van Mist

Mist

Moedige zoektocht om met nachtmerrie uit de vroege jeugd in het reine te komen

€ 22,50  Omschrijving

  Ik voel me erg verdrietig worden en moet m’n tranen bedwingen. Ik vertel dat dit niet de eerste keer was dat een man over mij heen loopt, zich aan mij opdringt en ik geen weerstand daartegen kan bieden. En de soep blijft overkoken. Uit m’n hoofd, m’n neus, m’n oren, m’n mond. Dan gaat het allemaal heel snel en ik weet niet wat me overkomt. Ik rol halsoverkop terug naar 1958 en ben weer dat jongetje van vijf dat van z’n paadje geplukt wordt. Dan schrik ik ervan dat ik dat jongetje alleen maar de schuld kan geven van alles wat er toen gebeurd is. Hoezeer ik dat kleine jongetje afwijs.

  Iedereen zoekt een eigen weg. In de potdichte mist is een vijfjarige op weg van school naar huis. Onderweg kiest hij zijn eigen paadje, verborgen in de mist. Een man maakt een einde aan zijn onschuld en sindsdien voelt hij een kilte om zich heen en hoort eigenlijk nergens meer bij.

  Totdat hij voor het eerst een reis maakt naar Mexico en daar voelt hij zich helemaal thuiskomen. Hij ontmoet daar zijn tweede familie en gaat er steeds weer naar toe. Eindelijk lukt het hem om de zwarte schim die over zijn schouder in zijn oor fluistert, die hem dwingend vast kan pakken en doen verstijven, recht in de ogen te kijken.

  Dit boek is niet alleen een verslag van een innerlijke reis, maar ook van reizen door Mexico en bevat veel interessante informatie over de spirituele cultuur van dat land. En steeds speelt het eigen verhaal van de auteur daar doorheen.

  ‘Na zijn onderdompeling in het Mexicaanse dodenfeest besluit Harm Puite zijn vroegste herinneringen om te woelen en zo zijn demonen in de ogen te kijken. Een intiem en moedig verslag .’

  Douwe Draaisma

  Mist_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 193
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Harm Puite
  Biografie

  Harm Puite is in 1953 geboren in Hoorn, Noordholland als derde kind van Friese ouders. Hij heeft twee oudere zusters. In 1958 verhuisde het gezin naar Akkrum en in 1965 naar Leeuwarden om vijf jaar later naar Sneek te verhuizen. Harm ging in 1971 in Amsterdam studeren en is daar tot nu toe gebleven. Hij studeerde af in de politicologie en studeerde later culturele antropologie. Hij werkte als alfabetiseringswerker en in het welzijnswerk. In 1979 bezocht Harm voor het eerst Mexico en in 1989 is hij voor het eerst in het Nahua dorp San Isidro gelegen op de vulkaan Malinche in Centraal Mexico. Vanaf dat jaar zijn hij en zijn vrouw regelmatig te gast in dat dorp en groeit de band met de mensen daar doordat ze peetouders worden van meer dan tien kinderen. In 2012 overlijdt zijn vader, bijna negentig jaar oud. Dat jaar begint hij te schrijven aan het boek van zijn leven dat vier jaar later verschijnt onder de titel Mist.

  Verschijningsdatum 21-06-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-955-6
  EAN nummer
  9789089549556
  Auteur
  Harm Puite