Nederlander vermist
Afbeelding van Nederlander vermist
Afbeelding van Nederlander vermist

Nederlander vermist

Een razend spannende vermissingszaak in een land van stammen en terroristen

€ 19,50  Omschrijving

  Een diplomatiek complot in Jemen

  Ruud van Winderen reist de hele wereld over om vermiste personen op te sporen. Min of meer gedwongen door zijn belastingschuld, neemt hij een goedbetaalde opdracht aan om naar het door burgeroorlog geteisterde Jemen te gaan en daar voor de gefortuneerde zakenman Diederik de Bruijn diens vermiste zoon Kees-Jan te zoeken. Ruud heeft zijn twijfels over de reis, mede vanwege de grote weerstand van zijn vriendin Joyce, maar door zijn slechte financiële situatie en zijn hang naar avontuur besluit hij te gaan.

  In Jemen houdt de Nederlandse ambassade zich ook met de vermissingszaak bezig. Vanuit de ambassade is diplomaat Felix van Moorsel Ruuds aanspreekpunt. Hij vangt Ruud in Jemen op en neemt hem op sleeptouw in het diplomatieke wereldje.
  Het wordt Ruud al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt. Er blijken onvermoede persoonlijke relaties te bestaan en de duistere kant van de Jemenitische stammencultuur wordt gaandeweg zichtbaar. Bovendien is al-Qaeda nog steeds actief in Jemen. De dreiging neemt snel toe en Ruud komt meer en meer in het nauw.

  Een razend spannende vermissingszaak in een land van stammen en terroristen. Het voortdurende gevecht om te overleven, de strijd tegen angst, onzekerheid en eenzaamheid, zijn voor mij zo herkenbaar.
  Arjan Erkel (607 dagen ontvoerd in Dagestan)

  Nederlandervermist_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 246
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hans Akerboom
  Biografie

  Hans Akerboom is diplomaat en woonde voor zijn werk in verschillende landen. Zo werkte hij op de Nederlandse ambassade in Jemen, Ethiopië, Angola, Singapore en Afghanistan. In Den Haag was hij onder meer de woordvoerder voor minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en minister Ploumen (Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Op dit moment is hij de consul-generaal voor Nederland in Erbil, de hoofdstad van de Koerdische Autonome Regio in Irak.

  Verschijningsdatum 20-11-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-278-0
  EAN nummer
  9789463652780
  Auteur
  Hans Akerboom