Nefrilda en de drakenhoeder
Afbeelding van Nefrilda en de drakenhoeder
Afbeelding van Nefrilda en de drakenhoeder

Nefrilda en de drakenhoeder

Spannende roman over draak Nefrilda en de 12-jarige Elise die op de vlucht zijn voor drakenjagers

€ 22,50  Omschrijving

  Ze was graag alleen en hoopte dan ook dat ze geen andere wandelaars tegen het lijf liep. Want alleen wanneer ze in haar eentje was, gaf het bos pas zijn geheimen prijs. Soms kon ze urenlang stilzitten met haar rug tegen een grote beuk, die beschermend zijn takken over haar uitstrekte. Wanneer ze dan haar ogen dichtdeed, kon ze de aanwezigheid van de bomen en de dieren om haar heen voelen. Op dat soort momenten kwamen er weleens dieren naar haar toe. Elise maakte dan contact met de dieren en praatte tegen ze. Niet op de manier zoals mensen dat doen, met woorden, maar in gedachten en in de vorm van plaatjes of beelden. Zo kreeg Elise vaak gedachten en emoties door van de dieren die bij haar thuis in het bos leven.

  Diep verscholen in de Schotse Hooglanden op een bed van paarse heide ligt draak Nefrilda zich te vervelen. Ze leeft al eeuwen ongestoord in deze regionen. Maar als een ondernemende Schot een camping begint, vlakbij haar schuilplaats, verandert haar leven drastisch. Gelukkig kan ze contact leggen met Elise, die haar taal kan verstaan. Samen beleven ze spannende avonturen, waarbij ze het er maar net levend afbrengen. Er blijken meerdere drakenjagers te zijn, die het op haar leven hebben voorzien. Elise heeft al haar vernuft en doorzettingsvermogen nodig om Nefrilda uit hun grijpgrage handen te houden.

  10-12 jaar

  Nefrilda en de drakenhoeder_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 336
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Douglas Bennis
  Biografie

  Douglas Bennis is geboren in Rotterdam en onderscheidde zich al van kinds af aan door zijn multidisciplinaire interesses. Als kind bezat Douglas al veel fantasie en was hij altijd bezig met het bedenken van verhalen en het uitvoeren van toneelvoorstellingen. Op de basisschool zag zijn leraar voor hem een carrière in het theater, maar Douglas ontwikkelde een grote passie voor geschiedkunde, Oosterse gevechtskunsten, het buitenleven en ging later studeren voor Accountant.
  Douglas weet moeiteloos te schakelen tussen deze heel verschillende werelden en kan ze ook samenbrengen.
  De verhalen zijn altijd blijven komen en na de geboorte van zijn zoontje Finn kwam ook de drive om deze verhalen aan het papier toe te vertrouwen. Dit heeft geresulteerd in een spannend boek ‘Nefrilda en de drakenhoeder’.

  Verschijningsdatum 06-11-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-906-8
  EAN nummer
  9789089549068
  Auteur
  Douglas Bennis