Nia
Afbeelding van Nia
Afbeelding van Nia

Nia

Meeslepende roman over een bijzondere liefde, de bizarre spelingen van het lot en ingrijpende keuzes

€ 24,90  Omschrijving

  In de zomer van 1976 reist een jonge Javaanse naar Bangkok om mee te doen aan de Miss Universe-verkiezing, die in haar eigen land wordt geboycot. Na deze gedurfde stap in een nieuwe wereld past het oude leven van Nia Chandrawinata haar niet meer. Ze gaat studeren in Delft en ontmoet daar de schuchtere student Koen de Jong. Hij krijgt geen greep op haar innerlijke wereld en een betoverend spel volgt, waarin Nia de grenzen opzoekt van haar dominante verlangens. Koen is daar amper tegen bestand.
  Nia wil weten of hij in lotsbestemming gelooft en een onbestemd gevoel bekruipt hem als Ibu, de moeder van Nia, tijdens een bezoek aan Nederland zijdelings informeert naar mogelijke banden van zijn familie met het oude Indië.
  Zijn fascinatie voor Nia is zo sterk, dat hij tegen de zin van zijn familie besluit haar te volgen naar Bandung. Daar wordt langzamerhand duidelijk hoe hun levens en families op een noodlottige wijze verstrengeld zijn.

  Nia is een verhaal over de bizarre spelingen van het lot, over de botsing van ratio en magie, over het innige spel van overgave en onderwerping, over ingrijpende keuzes en voorbeschikking. Maar vooral is Nia een roman over een bijzondere liefde.

  Nia_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's396
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Eddy Meijer
  Biografie

  Eddy Meijer bereisde voor zijn werk de hele wereld en raakte vooral gefascineerd door het verre oosten. Hij schreef deze debuutroman na het overlijden van een vroegere geliefde uit Indonesië, waarbij hij zichzelf de vraag stelde hoe hun levens zouden zijn verlopen, waren ze niet uit elkaar gegaan.

  Verschijningsdatum 18-04-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-506-4
  EAN nummer
  9789463655064
  Auteur
  Eddy Meijer