Onderweg naar de oever van de tijd
Afbeelding van Onderweg naar de oever van de tijd
Afbeelding van Onderweg naar de oever van de tijd

Onderweg naar de oever van de tijd

Meeslepende vertelling pelgrimstocht te voet van Ruud Bruggeman naar Istanbul

€ 22,50  Omschrijving

  Ruud Bruggeman heeft al eerder pelgrimstochten gelopen, naar Santiago en naar Rome. Deze keer is hij vanuit Nederland op weg gegaan naar Istanbul. Nu geen pelgrimstocht naar het graf van een heilige, maar naar de ‘Aya Sofia’ in Istanbul, de ‘Heilige Wijsheid’. Zo’n 3500 km lange tocht is boeiend, door het maandenlang buiten leven in de natuur, door alles wat hij onderweg aan bijzonders ziet en wat hem overkomt aan avontuurlijke en wonderlijke gebeurtenissen. Een ontmoeting met de bijzondere goedheid van mensen op zijn weg, en een ervaring van telkens weer geholpen worden, ‘het komt altijd goed’. En de vraag, hoe zoiets mogelijk is. Zo’n zes maanden lopen, ook grote delen alleen, is ook een confrontatie met jezelf, met wat er in je binnenste leeft.
  De lange wandelweg is ook een metafoor voor de levensweg: alles wat je onderweg ontmoet en ervaart is tegelijk van toepassing op de weg die we door ons leven afleggen, net als de ontmoeting onderweg met het goede en het donkere in de buitenwereld en in de eigen binnenwereld. Hij komt de vragen tegen die er zijn voor ieder mens op zijn levensweg, zoals: waarom ben ik hier op aarde, wat maakt dat ik gelukkig kan zijn in mijn leven, wat houdt me daarvan af, en hoe ga ik daarmee om.
  Bruggeman laat de lezer delen in al het bijzondere, grappige, afwisselende, wonderbaarlijke wat er op zo’n tocht langs komt, en tot welke inzichten die kunnen leiden over de levensvragen, waar we onderweg in ons leven allemaal mee bezig zijn. Vanwege zijn meeslepende wijze van vertellen is het ook voor de lezer een avontuur, met een plezierige metgezel.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's333
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRuud Bruggeman
  Korte levensbeschrijving

  Ruud Bruggeman heeft gewerkt als secretaris bij verschillende adviescolleges van de rijksoverheid. Tijdens zijn werkende bestaan is hij al begonnen met een yogalerarenopleiding, vooral door zijn interesse in de yogafilosofie, en heeft ook yogales gegeven. Vanaf 1983 heeft hij zich steeds verder verdiept in zen-meditatiebeoefening en volgde boeddhistische verdiepingsretraites.
  Van huis uit heeft hij een avontuurlijke aanleg meegekregen. In 1998 heeft hij, vanaf zijn huis in Zoetermeer, de pelgrimstocht naar Santiago gemaakt en had meteen de smaak van het maken van voettochten te pakken. Daarna is hij de E9 gaan lopen, het Europese Kustpad, een Lange Afstands Wandelpad, dat loopt van af de Russische grens in Estland langs de kust van Europa tot in Bretagne, in stukken van telkens een maand lopen.
  Ruud Bruggeman is getrouwd met Gerda en heeft vier kinderen en zes kleinkinderen.

  Verschijningsdatum2013-10-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-555-8
  EAN nummer
  9789089545558
  Auteur
  Ruud Bruggeman